FRANSKE SPIONER: Mathieu Kassovitz som Malotru foran en del av staben i det franske etterretningsvesenet. Serien «Le Bureau des Légendes» minner mer om John Le Carrés verden enn om James Bond.
FRANSKE SPIONER: Mathieu Kassovitz som Malotru foran en del av staben i det franske etterretningsvesenet. Serien «Le Bureau des Légendes» minner mer om John Le Carrés verden enn om James Bond.Vis mer

Fransk spionserie fra dagens politiske virkelighet

Wandrups utvalgte: «Le Bureau» er et glimrende TV-drama.

DVD: Den franske TV-serien «Le Bureau des Légendes» (2015-2017) er noe noe av det mest besettende som er produsert innenfor moderne spionfortelling. Gjennom tre sesonger følger vi etterretningsagenten Malotru og hans bevegelser innenfor de hemmelige tjenesters univers.

TREDJE SESONG av serien "The Bureau" er nå ute på DVD - med engelske tekster.
TREDJE SESONG av serien "The Bureau" er nå ute på DVD - med engelske tekster. Vis mer

Han har vært stasjonert i Syria, der han ble forelsket. Vi står overfor en klassisk konflikt, der en spion blir kvernet i det sårbare området mellom lojalitet og følelser. Hun blir avslørt av sine egne, og for å redde henne, sviker Malotru sin arbeidsgiver.

Samtidig følger vi en rekke fargerike skikkelser i den franske overvåkningstjenesten, både hjemme og ute. Serien tar seg god tid med å bygge opp spenningen rundt flere agenter og forsøk på å avverge terror og konspirasjoner utenlands.

Mathieu Kassovitz som Malotru leder an i et følge av strålende skuespillere. Regien er dvelende og lar spenningen bygge seg opp til voldsomme høydepunkter. Tre sesonger er lagd - og alle foreligger på DVD - med engelske tekster. Kryss i taket!