Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fransk thriller i stil med «Brennpunkt Marseille»

Wandrups utvalgte: Gangstere mot politifolk på 1970-tallet.

70-TALLET: Marseille er satt tilbake til 1970-åra med coole solbriller, forfølgelsesscener med klassiske bilmodeller og gangsterkrig i den franske filmen "The Connection" (2014).
70-TALLET: Marseille er satt tilbake til 1970-åra med coole solbriller, forfølgelsesscener med klassiske bilmodeller og gangsterkrig i den franske filmen "The Connection" (2014). Vis mer

DVD: Hvem kan glemme Gene Hackman i gjennombruddsrollen som Popeye Doyle i filmen «Brennpunkt New York» og den påfølgende «Brennpunkt Marseille» («The French Connection I og II», 1972 og 1975)?

Doyle var den fargerike og hardkokte politimannen som bidro til å knekke heroinsmuglerruta inn i Frankrike og deretter til USA, ledet av skruppelløse gangstere med hovedsete i Marseille.

Nå har den franske regissøren Cédric Jiminez lagd en film som bruker 1970-tallets billedspråk, moter og musikk til å lage en forrykende actionthriller om det samme syndromet.

Jean Dujardin og Gilles Lellouche spiller henholdsvis politimann og gangster, forbløffende like av utseende, begge dyktige og ambisiøse i sitt fag, i et høk over høk-spill med røtter i virkeligheten.

Filmen er noe av det mest stilfulle, spenstige og elegante jeg har sett på lenge.

Den er ikke ute i Norge, men er å få tak i med engelske tekster.

På mange måter minner den om Martin Scorseses gangsterklassikere, mesterverk som «Goodfellas» (1990) og «Casino» (1995).

Jiminez framkaller noe av den samme dynamikken, og skuespillerne er besatt av sine respektive oppgaver.

Til siste nådestøt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media