Fransk toppolitiker raser mot Madonna etter nazi-sammenlikning

- Hvis hun gjør det igjen, vil jeg vente på henne.

PROVOSERER: På skjermen bak Madonna ble Marine Le Pen en del av showet under turneåpningen i Tel Aviv. Foto: JACK GUEZ/AFP PHOTO/NTB Scanpix
PROVOSERER: På skjermen bak Madonna ble Marine Le Pen en del av showet under turneåpningen i Tel Aviv. Foto: JACK GUEZ/AFP PHOTO/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Franske Marine Le Pen er rasende etter at Madonna viste et bilde av Nasjonal Front-lederen med et hakekors i pannen under en konsert i forrige uke.

- Hvis hun gjør det igjen, vil jeg vente på henne, sier Le Pen til Le Parisien.

Assosieres med Hitler Det var under åpningen av Madonnas verdensturné i Tel Aviv at Nasjonal Front-lederen ble fremstilt som nazist. Omtrent ett og et halvt minutt ut i låten «Nobody knows me» vises hun med et hakekors i pannen, før det fades over til et bilde av Hitler.

Nå truer Le Pen med å saksøke verdensstjernen om bildet blir brukt igjen.

Flere får gjennomgå Le Pen får selskap av flere kjente ansikter i videoen, inkludert Sarah Palin, Pave Benedict XVI og Kinas president Hu Jintao. Madonna er kjent for sine provokative ytringer, og benytter ofte rampelyset for å gi uttrykk for sine meninger.

På Frankrikes nasjonaldag 14. juli skal Madonna ha konsert i Paris. Da krever Le Pen at videoen skal være redigert.

Se hele videoen her.

Rekordvalg for Nasjonal Front Det høyreradikale partiet fikk 18 prosent oppslutning i presidentvalget i vår, og Le Pen er i følge meningsmålinger i ferd med å bli valgt inn som parlamentsmedlem i Frankrikes nasjonalforsamling. Hun tok over som leder etter sin far, Jean-Marie Le Pen, i fjor.

STEMPLET: Her er øyepartiet til Marine Le Pen i ferd med å transformeres til Hitler på scenen i Tel Aviv. Foto: Faksimile fra YouTube.
STEMPLET: Her er øyepartiet til Marine Le Pen i ferd med å transformeres til Hitler på scenen i Tel Aviv. Foto: Faksimile fra YouTube. Vis mer

Han har tidligere benektet holocaust, og har blitt dømt som antisemitt og rasist.

Nasjonal Front har tonet ned de ekstremistiske holdningene, og jobber for å kvitte seg med stempelet som nazisympatisører. Men Le Pen ønsker fortsatt å begrense den muslimske innvandringen, og stoppe utviklingen av muslimsk kultur i Frankrike.

FORBANNA: Le Pen er ikke fornøyd med Madonnas fremstilling. Foto: Notarianni Laetitia/Stella pictures
FORBANNA: Le Pen er ikke fornøyd med Madonnas fremstilling. Foto: Notarianni Laetitia/Stella pictures Vis mer