Fransk toppolitiker raser mot Madonna etter nazi-sammenlikning

- Hvis hun gjør det igjen, vil jeg vente på henne.

PROVOSERER: På skjermen bak Madonna ble Marine Le Pen en del av showet under turneåpningen i Tel Aviv. Foto: JACK GUEZ/AFP PHOTO/NTB Scanpix
PROVOSERER: På skjermen bak Madonna ble Marine Le Pen en del av showet under turneåpningen i Tel Aviv. Foto: JACK GUEZ/AFP PHOTO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Franske Marine Le Pen er rasende etter at Madonna viste et bilde av Nasjonal Front-lederen med et hakekors i pannen under en konsert i forrige uke.

- Hvis hun gjør det igjen, vil jeg vente på henne, sier Le Pen til Le Parisien.

Assosieres med Hitler Det var under åpningen av Madonnas verdensturné i Tel Aviv at Nasjonal Front-lederen ble fremstilt som nazist. Omtrent ett og et halvt minutt ut i låten «Nobody knows me» vises hun med et hakekors i pannen, før det fades over til et bilde av Hitler.

Nå truer Le Pen med å saksøke verdensstjernen om bildet blir brukt igjen.

Flere får gjennomgå Le Pen får selskap av flere kjente ansikter i videoen, inkludert Sarah Palin, Pave Benedict XVI og Kinas president Hu Jintao. Madonna er kjent for sine provokative ytringer, og benytter ofte rampelyset for å gi uttrykk for sine meninger.

På Frankrikes nasjonaldag 14. juli skal Madonna ha konsert i Paris. Da krever Le Pen at videoen skal være redigert.

Se hele videoen her.

Rekordvalg for Nasjonal Front Det høyreradikale partiet fikk 18 prosent oppslutning i presidentvalget i vår, og Le Pen er i følge meningsmålinger i ferd med å bli valgt inn som parlamentsmedlem i Frankrikes nasjonalforsamling. Hun tok over som leder etter sin far, Jean-Marie Le Pen, i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer