KLAGESTORM: Under en direktesending på TV-kanalen C8 endte deltaker Jean-Michel Maire opp med å kysse modellen Soraya. Det har ført til kraftige reaksjoner. Video: C8 Vis mer

Seksuell trakassering

Fransk TV-stunt provoserer: Kysset modell på brystene

Modellen Soraya sa nei til å kysse mann på leppene. Da bøyde han seg ned og kysset brystene hennes. 

(Dagbladet): Et opptrinn på den franske TV-kanalen C8 TV har fått seere til å rase.

Det var under en 35 timer lang direktesending at programleder Cyril Hanouna arrangerte en konkurranse som parodierte det brutale ranet Kim Kardashian opplevde for to uker siden.

Ifølge Mirror hadde modellen Soraya rollen som Kardashian. Under konkurransen lå hun fastbundet i et badekar, før hun ble «reddet» av deltakeren Jean-Michel Maire, som hadde rollen som låsesmed.

Sier nei

Deretter foreslo programleder Hanouna at Soraya burde gi Maire et kyss som takk for at han hadde «reddet» henne.

I videoklippet fra sendinga sier modellen tydelig «nei» og rister på hodet, men går etter noe overtalelse med på å bli kysset på kinnet.

Når Maire så lener seg mot henne for å plante kysset, vender hun kinnet mot ham - før Maire så bøyer seg ned og kysser henne på brystene.

LIKE FØR: Soraya gikk med på å bli kysset på kinnet. Her avbildet like før Jean-Michel Maire bøyer seg ned for å kysse brystene hennes. Foto: Skjermdump / C8 TV
LIKE FØR: Soraya gikk med på å bli kysset på kinnet. Her avbildet like før Jean-Michel Maire bøyer seg ned for å kysse brystene hennes. Foto: Skjermdump / C8 TV Vis mer

«Nei betyr nei»

Ifølge Mirror har innslaget avfødt over 250 klager til The Superior Council of Audiovisual, en fransk organisasjon som regulerer TV og radio.

I tillegg er det mange som har uttrykt sine reaksjoner i sosiale medier. Blant annet har den franske likestillingsministeren Laurence Rossignol kommentert saken på Twitter.

Rossignol skriver blant annet at en kvinnes nei betyr nei, selv i et underholdningsprogram.

Franske Buzzfeed har forsøkt å få C8 i tale, men en talsperson for kanalen har avslått muligheten til å kommentere saken. Heller ikke Jean-Michel Maire har gitt noen kommentar overfor Buzzfeed.

Soraya har imidlertid kommentert opptrinnet. Overfor Slate forteller hun at Maire ringte henne dagen etter, og beklaget.

Hun skal ikke ha planer om å anmelde forholdet.

- Jeg vil ikke ha pengene hans eller ødelegge karrieren hans, sier modellen til Slate.