Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Franz Ferdinand nominert til fem Brit Awards

Rockegruppen Franz Ferdinand er nominert til fem av årets Brit Awards. De skotske kunstrockerne kan se tilbake på et år der de solgte 2 millioner eksemplarer av sitt debutalbum, og ligger nå an til mer heder og ære.

Gruppen er nominert til Brit Awards i kategoriene beste britiske gruppe, beste artist eller gruppe som slo igjennom i 2004, beste britiske rockeartister, beste britiske liveartister og beste britiske album. Albumet er oppkalt etter dem selv, og heter altså «Franz Ferdinand».

Nærmeste rivaler er trioen Muse, som er nominert i fire kategorier. Sangerne Natasha Bedingfield og Jamielia, nykommergruppen Keane, rapfenomenet The Streets og rockerne Snow Patrol og Kasabian har fått tre nominasjoner hver, ble det kunngjort mandag.

2004 var det mest glitrende året for britiske nykommere på lang, lang tid, het det i kunngjøringen. Brit Awards regnes som britenes svar på de prestisjetunge amerikanske Grammy-prisene, og deles i år ut for 25. gang.

Det skjer på en storstilt konsert i London 9. februar. Under konserten vil det ventelig vanke pris for beste internasjonale sanger til Beach Boys-legenden Brian Wilson, som i fjor ga endelig ga ut albumet «Smile» etter at prosjektet hadde stått i stampe i 37 år. (©NTB)

SUPERÅR: Over 2 milloner solgte plater for Franz Ferdinand. Foto: AP
SUPERÅR: Over 2 milloner solgte plater for Franz Ferdinand. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media