Frarådet andre jobber

Kuleni Emnete (29) snakker flytende engelsk, men sliter fortsatt med norsken. Derfor går hun på norskkurs tre timer hver morgen før hun begynner på skiftet sitt som stuepike på Grand Hotel. Her har hun jobbet siden 1999, da hun kom til Norge for første gang for å gjenforenes med sin etiopiske mann. Han hadde endelig fått seg norsk statsborgerskap etter å ha bodd her i over tolv år.

- I Etiopia tok jeg bachelorgraden i politikk og internasjonale relasjoner ved universitetet i hovedstaden, Addis Abeba, sier Kuleni. Hun jobbet også seks måneder som salgsassistent ved et stort varehus i London.

- Det var mye lettere å finne seg til rette i England, mest på grunn av språket. Folk var også vennligere der borte enn det de er her, sier hun.

- Jeg føler meg ikke helt komfortabel i jobben, men jeg har ikke så mye valg. På arbeidskontoret ble jeg frarådet å søke andre typer jobber fordi jeg ikke snakker språket, sier hun beskjedent. Hun forklarer at hun gjerne vil fortsette å studere her i Norge, men at hun først må fullføre norskkurset.

HAR BACHELORGRAD: <P>Kuleni Emnete (29) får ikke <P>brukt utdanningen sin fra Etiopia. Hun er stuepike mens hun lærer norsk.