Fraser og fakta om ledelse

KRONIKK: Det trengs lite sjefing i situasjoner der kompetente mennesker koordinerer seg selv i arbeidet.

LEDELSESKULTUR: Når 22.juli-kommisjonen kommer med konkrete anbefalinger til for eksempel politiet, forsvinner budskapet om ledelseskultur, og fortrenges av forslag til investeringer og standard målstyringsteori, skriver kronikkforfatterne. De mener vi kan lære noe om ledelse av kappløpet mellom Amundsen og Scott om å nå Sørpolen, som Amundsen gikk seirende ut av i desember 1911. Foto: SCANPIX/Arkiv
LEDELSESKULTUR: Når 22.juli-kommisjonen kommer med konkrete anbefalinger til for eksempel politiet, forsvinner budskapet om ledelseskultur, og fortrenges av forslag til investeringer og standard målstyringsteori, skriver kronikkforfatterne. De mener vi kan lære noe om ledelse av kappløpet mellom Amundsen og Scott om å nå Sørpolen, som Amundsen gikk seirende ut av i desember 1911. Foto: SCANPIX/Arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av 22.juli-kommisjonens rapport, og i presseoppslagene om utilfredsstillende behandling på sykehus, ropes det på mer ledelse, bedre ledelse eller en annen ledelse i det offentlige. Bedre ledelse fremstilles som løsningen. Ledelse blir et mantra for all problemløsning, uten en nærmere presisering av hva ledelse er. Det er med andre ord på tide å ramme inn ledelse på norsk.

Det finnes ikke én god ledelse for alt. Hva som er god og riktig ledelse er ikke det samme i alle situasjoner.

Et betydelig navn i norsk forskning om ledelse var Phillip Herbst. Han utformet en lite påaktet konseptualisering av ledelse, basert i arbeidslivsforskning på norske skip. Når skipet er i åpen sjø er oppgavene drift og vedlikehold. God ledelse vil være å lede så lite som mulig, men gi mannskapet stor grad av autonomi i sitt daglige virke. Dette er hverdagsledelse med medvirkning som vil gi en flat og effektiv organisasjon. Når skipet skal bukseres til kai kreves en annen type ledelse. Alt må foregå i et godt øvet og koordinert mønster. Ledelsen er synlig og tilstede, men arbeidsoppgavene er kjente og de er trent på, slik at ledelse og ansatte er trimmet for rask og sikker aksjon. Dette er ledelse i forutsigbare kritiske prosesser. Herbsts tredje eksempel var skipet i nødsituasjon. Dette er ledelse ved uforutsette hendelser med fare for liv, helse og tap av vesentlige verdier og blir betegnet som kriseledelse. Det kan trenes på å beherske kriseledelse, men de kritiske forløpene kan selvsagt ikke planlegges. Denne ledelsesutfordringen krever både autoritet og kreativitet, og det fordrer ansatte som både etterlever autoritative pålegg, men samtidig kan komme opp med kreative løsninger på utfordringer som ikke har vært forutsett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer