Frastjålet festivalpass til en halv million

Roskilde advarer mot svartebørs.

(Dagbladet.no): Tre hundre Roskilde-armbånd er stjålet og selges på svartebørs i Danmark. Armbåndene, som egentlig var ment for festivalens medarbeidere, har en samlet verdi på en halv million danske kroner.

I en pressemelding advarer nå festivalledelsen publikum mot å kjøpe armbånd på svartebørs. Medarbeiderbåndene er nummererte og alle som forsøker å komme seg inn på festivalen med et stjålet armbånd vil bli avvist i døra. Ifølge dansk lov kan man også bli tiltalt for heleri.

Medarbeiderarmbåndene som skal brukes under festivalen skal ikke deles ut før til neste uke, og derfor anses alle båndene som nå er i omløp som stjålet.

Til den danske avisa Politiken opplyser Roskildefestivalens pressetalsmann Esben Danielsen at de planlegger å politianmelde alle som prøver å komme seg inn med stjålne festivalpass.

- Det er lett for oss å se hvilke som er stjålet fordi armbåndene er nummert i serier, sier Danielsen til avisa.

Publikum vil bare kunne komme inn på årets Roskilde-område hvis de har gyldige festivalbilletter.

Det er ikke første gang Roskilde har problemer med stjålne og forfalskede festivalbilletter. I 2006 skrev Dagbladet.no at flere nordmenn ikke kom inn på festivalen fordi de hadde kjøpt falske billetter på svartebørs.

Hittil i år har ikke Danielsen hørt om tilfeller av forfalskning, men festivalledelsen følger godt med.

RAMMET AV TYVER: Roskilde advarer mot å kjøpe på svartebørs.  Her et bilde fra det tradisjonsrike nakenløpet ved festivalen fra 2004. Foto: SCANPIX
RAMMET AV TYVER: Roskilde advarer mot å kjøpe på svartebørs. Her et bilde fra det tradisjonsrike nakenløpet ved festivalen fra 2004. Foto: SCANPIX Vis mer

- Folk pleier jo å være mer kreative enn godt er, sier Espen Danielsen til Politiken.

Frastjålet festivalpass til en halv million