Frastjålet uerstattelige munnspill

Den kjente munnspilleren Sigmund Groven ble i går frastjålet to spesiallagde munnspill verdt 100 000 kroner.

Tyveriet skjedde på Majorstua i Oslo ved 18-tida da Groven lastet bilen før en kjøretur. Mens han snakket i telefonen et øyeblikk, forsvant sakene som sto i forsetet på bilen.

Inngravert

Munnspillene var i sølv med Grovens navn inngravert. De lå i en svart munnspillkoffert på 35 ganger 20 centimeter i skinn med bokstavene SG av metall på lokket. Foruten instrumentene inneholdt kofferten reservedeler og verktøy. En svart ryggsekk med noter, papirer og CD-er og en pilotveske ble også tatt.

Sigmund Groven er fortvilet og går derfor ut i Dagbladet og etterlyser tyvegodset.

- Jeg håper tyven kan tenke seg å levere tingene tilbake når han skjønner hva kofferten inneholder. Munnspillene er spesiallaget til meg av Georg Pollestad på Bryne. Jeg har selv vært med på å utvikle dem, sier Sigmund Groven.

- Ikke omsettelige

- Derfor er instrumentene neppe omsettelige, men de har stor verdi for meg. De blir brukt hver dag til komponering og på konserter.

Tyveriet er anmeldt til politiet. Groven har gitt et signalement på tyven, som han mener å ha sett.

- Munnspillene er de beste som finnes på markedet. Nå håper jeg publikum kan hjelpe til. Hvis noen kommer over sakene, er det bare å kontakte politiet eller meg direkte, sier Groven.

<!--BTEK0--> BER OM HJELP: - Jeg føler meg ganske ribbet, sier Sigmund <P>Groven, her fotografert med et av munnspillene som nå er borte.