Fråts i film

Kviser, åpne sår, råtne tenner, forstoppelse, dop og fantastiske damer preger bare litt av programmet. Vi viser vei til Oslo filmfestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- ALT ER BRA

Vi snakker med festivalsjef Tommy Lørdahl som sliter med å velge ut filmer vi bør se på Oslo internasjonale filmfestival.

I dag starter problemene. Du får nemlig alt for mye å velge i. 80 filmer mer spesifikt. Men Fredag hjelper deg.

-Hva med «In the Name of Buddah», spør Lørdahl. Og vi har ikke sett den, så vi vet ikke. Men den er aktuell. Filmen handler om konflikten på Sri Lanka. På søndag har den verdenspremiere på festivalen. Norges bidrag til fredsmekling i landet er årsaken til at premieren er lagt til Oslo.

SALMA HAYEK kommer. Det burde være grunn nok.

I «Frida» gir hun et portrett av Mexicos kjente kunstner Frida Kahlo. Dette er den første norske visningen av filmen, og du ser den på Soria Moria fredag 18.30.

- En bra innføring i Kahlos liv og miljøet rundt, sier Lørdhal.

EN AV DE HOTTESTE SKUESPILLERNE i verden kan du møte i den andre mexicanske storfilmen «The Crime of Father Amaro». Den handler om en prest som forelsker seg i en tenåring. Filmen har skapt bråk i hjemlandet.

- Gael Garcia Bernal har hovedrollen, og er i ferd med å bli superstjerne. Nå kommer han i en rekke engelskspråklige filmer, forteller festivalsjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer