Fråtse-Norge

Jeg skjønner nå at de materialistiske kristenfundamentalistene er redde for et slikt program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

La meg si det med en gang: Jeg har aldri vært noen fan av Kristopher Schau, men kveldens program skulle jeg se. Jeg skulle se det fordi jeg ville vite hvem jeg som forbruker ville støtte i framtida. Støyen som kristenfundamentalistene har skapt rundt programmet og feigheten til Expert, Coca-Cola, Lilleborg og Maxbo med flere, hadde gjort meg nysgjerrig.

Jeg skjønner nå at de materialistiske kristenfundamentalistene er redde for et slikt program. Programmet avslører virkelig hvilket fråtseland Norge er. Kristopher Schaus program har påvirket meg atskillig mer enn alle tidligere formaninger om å redusere forbruket.

20 kroner koster det å holde live et menneske i deler av Afrika. Vi i Norge kan – om vi vil – bare ved å sløyfe en utekveld i året redde tusenvis av menneskeliv – om ikke millioner.

Mange kristne lever etter mantraet «Fedrenes synder hjemsøker barna». Derfor har de ingen sympati med mennesker som lider. Jeg har selv hørt kristne si dette derfor skriver jeg det.

Hvorfor kan ikke vi – som ikke utøver den iskalde gudstroen som Sæle og co. står for – gi om ikke mer enn ett bidrag i året til barn, kvinner og menn som ingenting har?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer