Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fråtse-Norge

Jeg skjønner nå at de materialistiske kristenfundamentalistene er redde for et slikt program.

La meg si det med en gang: Jeg har aldri vært noen fan av Kristopher Schau, men kveldens program skulle jeg se. Jeg skulle se det fordi jeg ville vite hvem jeg som forbruker ville støtte i framtida. Støyen som kristenfundamentalistene har skapt rundt programmet og feigheten til Expert, Coca-Cola, Lilleborg og Maxbo med flere, hadde gjort meg nysgjerrig.

Jeg skjønner nå at de materialistiske kristenfundamentalistene er redde for et slikt program. Programmet avslører virkelig hvilket fråtseland Norge er. Kristopher Schaus program har påvirket meg atskillig mer enn alle tidligere formaninger om å redusere forbruket.

20 kroner koster det å holde live et menneske i deler av Afrika. Vi i Norge kan – om vi vil – bare ved å sløyfe en utekveld i året redde tusenvis av menneskeliv – om ikke millioner.

Mange kristne lever etter mantraet «Fedrenes synder hjemsøker barna». Derfor har de ingen sympati med mennesker som lider. Jeg har selv hørt kristne si dette derfor skriver jeg det.

Hvorfor kan ikke vi – som ikke utøver den iskalde gudstroen som Sæle og co. står for – gi om ikke mer enn ett bidrag i året til barn, kvinner og menn som ingenting har?

Min tanke om dette er at; vi som skal feire for eksempel 30, 40, 50 eller 60-års dagen gir kostnadsbeløpet til en veldedig organisasjon som virkelig har omtanke for nødstilte mennesker. Jeg skal ikke komme med forslag til organisasjoner som driver med nødsarbeid, men antakelig er det organisasjoner en bør holde seg unna.

Og, for at i alle fall jeg skal kjøpe produkter av de firmaene som er nevnt ovenfor vil jeg se at de donerer et betydelig beløp hver, til mennesker som lider.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media