Freak-show har det alltid vært!

Å nei for en ulykke som er i ferd med å ramme oss alle! Tenk, Grand Prix tegner til å bli det reneste freak show! Også denne edleste og tyngste av alle musikk-konkurranser, da! Nei, man kan jo altså bli helt forskrekket over disse nye tidene!

Tenk vinneren var en mann som var tilklusset nedentil. Han var nå rent vakker som kvinne, men Gud forby slike skapninger i Grand Prix! Også denne tyske bomsen da! Han var grufult parodisk i sin sceneopptreden. Hvordan våger han! Slikt noe harmonerer alldeles ikke med slagerfestivalens grunnverdier!

Ja, for et sjokk det ble for GP-Lars, hans låtskriver David Eriksen og NRK-høvding Odd Arvid Strømstad. Etter en uke i Birmingham gikk det opp for dem at GP bare er et sirkus. Etter 40 år med seriøsitet, kvalitet og musikalsk dybde er Grand Prix plutselig blitt et show, lissom! Hadde noen fortalt våre kulturambassadører dette på forhånd, hadde de nok blitt hjemme.

For som David Eriksen så innsiktsfullt kommenterer overfor VG:

-Israels seier beviser at Grand Prix bare er et sirkus.

Og enda sterkere:

-Det blir veldig vanskelig for NRK å få seriøse norske komponister til å stille opp neste år!

David er rett og slett livredd for at hele GP nå skal ta helt av! Og jammen om ikke Strømstad og hans NRK-kollega Jon Ola Sand har fått rynker i pannen i løpet av helgen, de også. Kanskje vi ikke bør delta, for som sagt, dette kan jo ta helt av! Og Momarkedet-general Trond Myhre er engstelig for at Dana ikke passer inn i konseptet hans!

Kjære Lars & co, man kan jo forstå at en villmann som Guildo kan bli vel sterk kost for hardtarbeidende kulturarbeidere som dere, men at Grand Prix er et gedigent fesjå fylt av kitsch-kultur, middelmådig popmusikk, høy freakshow-faktor og klesdesignere med Ellos-hangup kan da ikke være noen nyhet. En og annen bra poplåt har jo GP fostret opp gjennom åra, slik som årets norske bidrag, men at årets vinner har gjennomgått en noe uortodoks operasjon gjør ikke GP verken mer eller mindre seriøs. Freak-tendensene er jo noe av GPs store sjarm, folkens!