Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Freak show

Norwegian Fashion Institute etterlyser en mer saklig debatt rundt moteindustrien.

ATTRAKTIVT: Norge er Skandinavias desidert mest attraktive motemarked for tiden. Men media skriver bare om rare kjendiser på moteuka, mener innsenderen. 
 Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
ATTRAKTIVT: Norge er Skandinavias desidert mest attraktive motemarked for tiden. Men media skriver bare om rare kjendiser på moteuka, mener innsenderen. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer

Debatten om norsk mote i media drukner i negativ omtale av Oslo Fashion Week. Hvor er fokuset på en spennende næring som faktisk er i utvikling i Norge?

Designere, agenturer, innkjøpere - ja, en hel bransje gjorde sin handel under moteuken i Oslo. Norge er Skandinavias desidert mest attraktive motemarked for tiden. Men fokus i media var igjen på «freak showet» rundt åpningen av Oslo Fashion Week. Det er bred enighet om at arrangementet er en markedsføringsplattform for kjendiser, og ikke for norsk motebransje. Og debatten blir deretter. «Norsk design er for dårlig» og kjendisene er de eneste som får spalteplass.

Norwegian Fashion Institute etterlyser nå en mer saklig debatt rundt moteindustrien her i landet. Eksempelvis dekningen av den gryende generasjonen av norske designere og merkevarer som utpeker seg. Eller omtalen av den positive handelen på Norsk Moteforum under deres paraply Moteuka, eller Skomessen på Helsfyr?

Norwegian Fashion Institute (NFI) startet i 2009 en pågående prosess: Å utvikle mote til en anerkjent næring i Norge. I samarbeid med bransjeaktører, støttet av det Regionale Innovasjonsprogrammet til Oslo kommune, Akershus Fylkeskommune og Innovasjon Norge, utvikler NFI nå et langsiktig konsept som skal gi en styrket arena for motenæringen, forankret i Oslo. En mer seriøs journalistisk tilnærming vil bidra til at publikum danner seg et tydeligere bilde av hva Norge har å tilby som motenasjon.

Norwegian Fashion Institute er et kompetansesenter etablert av og for motenæringen i Norge. Vi ønsker alle velkomne til å lære mer om norsk mote, tiltak i bransjen og få innblikk i våre mange arrangementer denne høsten.

Følg oss på Twitter
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media