Fred (96) var bare en ensom enkemann, så slo han rekord og skrev musikkhistorie i USA

Slik gikk det med mannen bak kjærlighetslåta «Sweet Lorraine».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En hel verden lot seg sjarmere av 96 år gamle Fred Stobaugh i fjor sommer.

Enkemannen er pensjonert lastebilsjåfør, og deltok for et snaut år siden i en låtskriverkonkurranse med en egenkomponert kjærlighetsvise til sin avdøde kone.

Gråt under premieren «Sweet Lorraine» ble sangen kalt (etter Freds kone som døde i april 2012 journ.anm) og et produksjonsselskap var våkne nok til å se den fantastiske historien bak den rørende teksten.

Låta ble produsert, og hovedpersonen selv måtte kjempe med tårene da han for første gang hørte sine egne ord forvandlet til et fullverdig musikalsk verk.

Se video av da Fred hørte «Sweet Lorraine» for aller første gang øverst i saken.

Enkemann ble legende Etter at verdenspressen kastet seg over Freds historie, spredte interessen for 96-åringen seg som en steppebrann:

 «Sweet Lorraine» ble en gigantisk hit i USA.

Ikke nok med det. Sangen, som i den spede begynnelsen kun var en ensom manns brutale savn, har også blitt historisk.
Den karret seg nemlig inn på 42. plass på Billboards Hot 100-liste, og gjorde Fred Stobaugh til æresmedlem i et eksklusivt selskap:

Han er den eldste nålevende låtskriveren som er kreditert en sang på Billboard-lista. 

Stobaugh danket ut jazz-legenden Tony Bennet fra førsteplassen, som var 85 år da «Body and Soul» med Amy Winehouse tilbrakte en uke på lista i 2011.

- Trengte nytt hustak Mannen som har gjort Freds drøm til virkelighet, sjefen i  Green Shoe Studio, Jacob Colgan, forteller til Billboard at han og Fred prater sammen hver eneste dag.

- Året hans har vært fantastisk, forteller Colgan.

- Det meste av de inntjente pengene fra «Sweet Lorraine» går direkte til Fred. Han trengte høreapparat og nytt tak på huset, legger han til.

Kommer dokumentar Colgan kan også røpe at det kommer film om Fred Stobaugh. På Green Shoe Studios hjemmeside ligger allerede traileren til «A Letter from Fred part 2» ute. Filmen skal være en dokumentar om Freds utrolige reise det siste året.

Ifølge Colgan skal den slippes på Green Show Studios sider i løpet av 2014.

* I mellomtiden kan du se traileren til høyre i denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer