I GODSTOLEN: Gunnar Stålsett flyttet inn i huset på Røa i Oslo i 1977. Statuen av feminist, menneskerettighetsforkjemper og presidentfrue Eleanor Roosevelt er en gave fra barnebarnet hennes. Foto: ANITA ARNTZEN
I GODSTOLEN: Gunnar Stålsett flyttet inn i huset på Røa i Oslo i 1977. Statuen av feminist, menneskerettighetsforkjemper og presidentfrue Eleanor Roosevelt er en gave fra barnebarnet hennes. Foto: ANITA ARNTZENVis mer

Fred å få

Tidligere biskop Gunnar Stålsett (80) fronter fred og menneskerettigheter verden over. Her hjemme gjør han sitt for å stoppe tiggeforbud og en «hard og ufølsom» asylpolitikk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Stålsett avslører at han hadde en finger med i spillet da Senterpartiet trakk sin støtte til regjeringens forslag om tiggerforbud.

- Noen ganger er jeg nødt til å ringe eller sende en sms. Sist i tiggersaken, forbudet var helt nødvendig å få satt en stopper for. Både fordi det ville vært uetisk, og fordi det ville blitt en belastning for Norge internasjonalt. Jeg var en av mange som tok kontakt i den saken.

Teologen sitter plantet i en ørelappstol hjemme på Røa. Med rødt slips, lilla skjorte og mørkegrønn fløyelsbukse glir han fint inn i den fargesterke stua. Han snakker med en mild, nesten monoton stemme som likevel formidler budskapet klart og tydelig.

CV for Gunnar Johan Stålsett Født: 10. februar i Nordkapp. Familie: Gift med Unn, har sønnen Sturla, datteren Gry og fire barnebarn. Aktuell: 80-årsjubilanten engasjerer seg stadig i fredsarbeid.

Katastrofe

Midt på stuebordet står blomsterbuketten han fikk av kongeparet da han 10. februar rundet 80 år. Dagen ble feiret på Nobels Fredssenter, der politiske veteraner som Gro Harlem Brundtland, Kåre Willoch og Johan J. Jacobsen var blant gjestene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn