Fred eller revolusjon

Den grunnleggende problemstillingen i boka svekkes, og den blir mer fragmentarisk enn godt er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oversatt av Gunnar Nyquist Gyldendal BOK: Originalens tittel lyder direkte oversatt «Den største dagen i historien. Hvordan den store krigen virkelig sluttet». Den stemmer ikke med den originaltittelen som er oppgitt på bokas kolofonside. Boka kom på engelsk også i 2008. Den er ikke dårlig, men det er litt overraskende at Gyldendal har valgt denne boka hvis det var første verdenskrig de ville belyse. Det kan hende at de har vært utsatt for en god selger. Nicolas Best er utdannet fra Trinity College i Dublin, og var etterpå i det militære. Oppholdet ga han stoffet til den satiriske romanen «Var du med ved Waterloo?» Best sluttet i militæret for å bli finansjournalist, men ble raskt heltidsforfatter og bokanmelder i Financial Times.

Baksideteksten på den norske utgaven er så å si en blåkopi av den engelske, og det kan vel i og for seg være greit nok, men det er grunn til å tro at formidlingen av denne boka til et norsk publikum trenger en annen baksidetekst. Forfatteropplysningene er også mye mer sparsomme enn her, forlaget har ikke engang sørget for et forfatterportrett på innbretten. Alt sånt tyder ikke på noen stor entusiasme for utgivelsen fra forlaget,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer