Fred på jord

Det var oppbyggelig i alle kanaler i går, og hadde salig NRK-sjef Kåre Fostervoll stått opp fra de døde, ville han blitt forsikret om at man fortsatt etterlever hans lov om at «ein skal ikkje uroa lydarane».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NRK1 gledet sin hjord med Frelsesarmeens julekonsert fra Oslo Konserthus, der Ivar Dyrhaug sto fjellstøtt som programleder. Steinar Albrigtsen fikk det til å risle salig langs min ryggrad da han framførte «Min framtid er i Herrens hender» i vakkert countryarrangement. Det er en sang jeg ikke har hørt siden Armeens slumsøstre avsang den med gitarer og trekkspill ved julegrana utenfor Domkirken i Stavanger en kulingkveld på femtitallet.

Ekte

Et flott arrangement sto også Turid Birkeland og Frode Alnæs for i TV2s «Ei hand å holde i». Innslaget med Bjarne Brøndbo fra D.D.E. som traff sitt niårige fadderbarn Oscar i Guatemala, var så ekte og flott at det kunne få Tore på sporet til å rødme av misunnelse. For når man reiser fra vårt vanvittige overkonsum til ei landsbygd hvor det å skaffe mat til alle fyller kampen for tilværelsen, og hvor leker og luksusgjenstander bare er en fjern drøm, da skjønner jeg at den gode Brøndbo måtte kutte Prøysens «Jørgen hattemaker» midt i og tørke ei tåre da han sang den for indianerne i Guatemala.

Det ble tusenvis av nye, norske faddere som arbeider i PLAN Norges fine regi, der adopsjon hjelper både de enkelte barn og det lokalsamfunnet de lever i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer