Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seertall «Nytt på Nytt»

Fredag ble det kjent at Jon Almaas forlater «Nytt på Nytt». Det samlet over én million seere

- Det er sesongens beste seertall, og bare et bevis på at programmet er en påle innen norsk TV.

HØYE SEERTALL: Nyheten om at Jon Almaas forlater det populære fredagsprogrammet «Nytt på Nytt», kan være en av grunnene til at over én million så fredagens sending.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HØYE SEERTALL: Nyheten om at Jon Almaas forlater det populære fredagsprogrammet «Nytt på Nytt», kan være en av grunnene til at over én million så fredagens sending.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over en million TV-seere så fredagens utgave av «Nytt på Nytt» på NRK 1, det er sesongens beste tall, forteller Christian Tolonen, analysesjef i NRK:

Seertallet kan kanskje ha hatt noe med den store nyheten som sprakk fredag, da det ble kjent at Jon Almaas gir seg som makker i det populære programmet, 17 år etter premieren i 1999.

Det er Bård Tufte Johansen som skal ta over sjefsstolen etter Almaas.

Sesongens beste tall

«Nytt på Nytt» hadde ifølge Tolonen, enda flere seere i vintersesongen, men de er svært fornøyd med fredagens seertall. Om det har noe med Jon Almaas «Nytt på Nytt»-exit, synes han det er vanskelig å si.

- Man vet jo aldri med sånne ting, og «Nytt på Nytt» er jo et populært program, åkke som, men man kan jo selvfølgelig spekulerer i om nyhetene om Jon gjorde at enda flere så fredagens sending.

Tolonen forteller at det ofte er spesielle hendelser som får høynet seertallene, som da Anne-Kat. Hærland ble tatt for fyllekjøring i 2004, noe som første til det høyeste seertallet for «Nytt på Nytt» noen gang.

- Ellers ser jo folk mer TV når det er vinter, men jeg tror helst det mer er en bekreftelse på at «Nytt på Nytt» er en påle innen norsk TV.

Tolonen er heller ikke bekymret for seertallene etter Almaas forlater programmet.

- De har jo skiftet mannskap både på høyre og venstre side av Jon uten at det har hatt noe å si for programets popularitet, så jeg tror nok et programlederskifte skal gå fint det også, sier han.

Nysgjerrige TV-seere

Marie L. Kleve er litteraturansvarlig i Dagbladet. Hun tror nyheten om at Jon Almaas forlater «Nytt på Nytt» var mye av grunnen for at over èn million TV-seere så fredagens sending.

- All pr er god pr, heter det jo, og det er liten tvil om at all omtalen «Nytt på nytt» fikk sist fredag også må ha fungert som en påminnelse til seerne om å sette på NRK klokka fem på ni. Dette er jo helt formidable seertall, selv for Norges mest populære tv-program, sier hun og legger til:

- Kanskje var mange av seerne nysgjerrige på hvordan Almås selv ville kommentere eller harselere med sin egen avgang, det er jo ikke alle som vet at programmet blir spilt inn allerede torsdag kveld. Ikke for å disse Trine Skei Grande og Bjarte Hjelmeland, men jeg tror nok Almås-nyheten må få æren for dette.

Kleve tror også som Tolonen at Nytt på Nytt kan overleve et programlederskifte.

- Nå blir det spennende å se om seertallene forblir høye, også etter at Bård Tufte Johansen har tatt over roret. Men dette er et såpass etablert programkonsept, og Bård er en såpass morsom mann, så jeg har trua, sier hun.

- MAGEPLASK: «Nytt på Nytt» ble ikke spådd noen lysende framtid av Dagbladets anmelder, etter premieren i 1999. Her kan du se Jon Almaas åpne den aller første sendingen. Video: NRK Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!