HELGEUNDERHOLDNING: Er du klar for fest? Bra, men først skal vi få litt nyheter. Foto: Skjermdump TV 2
HELGEUNDERHOLDNING: Er du klar for fest? Bra, men først skal vi få litt nyheter. Foto: Skjermdump TV 2Vis mer

På kornet:

Fredagsritualet som får deg til å sette tacoen i halsen

Om «Idol» returnerer i 2019, er det ikke bare Spetakkel-Gunnar som burde pensjoneres.

Meninger
  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Uke etter uke har du sett gode og elendige sangtalenter forlate «Idol». Gjennom hele høsten har spenningen bygget seg opp, som luft i en ballong.

Nå er det endelig fest, og programleder Katarina Flatland har kledd seg i sesongens mest glitrende og vellykkede antrekk. Alt ligger til rette for en storslått avslutning.

Så smeller det i den digitale gongen, og du kan ikke lenger stemme på din favoritt. I mellomtiden slår programlederen i hjel litt tid ved å ta den sedvanlige synse-runden blant dommerpanelet.

Spenningen fortsetter å stige. Du får høre at Gunnar «Spetakkel» Greve ikke skal fortsette bak synsebordet. Han vil heller tjene enda mer penger på kyniske musikkbransjegreier i Asia. Dette synes du er litt vemodig, selvsagt.

Så tar spenningen fullstendig overhånd. Dommer og villbass Tshawe har ikke fått nok oppmerksomhet for kvelden, og biter i stykker et pappkort i ren frustrasjon. Han lurer på hvorfor programlederen i glitterkjolen drøyer tida sånn.

«Det er jo litt gøy å vente, da», sier programlederen, som er ansatt av TV 2 for å holde på seerne, slik at «Skavlan» ikke skal floppe ytterligere.

Men så skjer det noe merkelig. Det blir brått viktig at du, kjære seer, som har tatt deg bryet med å stille inn tv-antenna på akkurat denne kanalen, får med deg at verden er større enn et studio på Fornebu.

«Vi skal høre med Arild i ‹Nyhetene› om hva som skjer der etter oss», sier plutselig Flatland. Med det samme går all lufta ut av spenningsballongen.

En blid, men alvorlig, Arild spør «hvorfor ikke Kystverket har innført de samme strenge båttrafikkeregler i Hjeltefjorden, der fregatten kolliderte, som de har gjort i Oslofjorden?».

Arild forteller også, denne gangen mer blid enn alvorlig, at de selvsagt skal intervjue «Idol»-vinneren.

Nå fikk programleder Katarina Flatland frysninger. Og vinneren kan endelig annonseres.

Det ble den også, på tross av TV 2s noe upassende pauseinnslag.

Så kommer du på at du uka før satte tacoen i halsen, da du knapt hørte hva «Nyhetene» hadde å melde over jubelscenene fra Fornebu.

Det var noe om at politiet i Ski var evakuert, og noe om ei bombe. En melding som selvsagt passer bra med stående applaus som soundtrack.

Om «Idol» fortsetter i 2019, er det ikke bare Spetakkel-Gunnar som burde pensjoneres.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.