Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Freddy dos Santos klar for ny runde med «Amazing Race»

Der møter den tidligere Våleranga-spilleren Lillestrøm-supporterene Milorad og Dario Dunderovic.

UT I VERDEN: I dag legger Milorad og Dario Dunderovic sammen med ni andre «Amazing Race»-par og programleder Freddy dos Santos ut på en reise som tar dem verden rundt. - Vi håper på finaleplass, sier far og sønn - men siden de er Lillestrøm-supporter, truer den tidligere Vålerenga-spilleren med strafferunder. Foto: Anders Grønneberg
UT I VERDEN: I dag legger Milorad og Dario Dunderovic sammen med ni andre «Amazing Race»-par og programleder Freddy dos Santos ut på en reise som tar dem verden rundt. - Vi håper på finaleplass, sier far og sønn - men siden de er Lillestrøm-supporter, truer den tidligere Vålerenga-spilleren med strafferunder. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

De flyktet fra krigen på Balkan for 20 år siden. Far og sønn Milorad (59) og Dario Dunderovic (22) var uten pass i sju år.

Nåer de klare til å ta igjen det tapte.

Passet på plass - Vi elsker å reise. Bruker heller penger på det enn på bil, klær og oppussing av kjøkken, sier Milorad Dunderovic.

De kom som flyktninger fra Sarajevo i 1992, og det skulle gå sju år før norske myndigheter ga familien statsborgerskap og pass.

- Vi er takknemlig for at vi kom til Norge. Vi ble godt tatt imot og er vel integrert. Vi kjenner serien godt fra norsk og amerikansk tv. På hele 90-tallet var vi uten pass og kunne ikke reise - og vi som elsker det, sier far Dunderovic.
Ut i verden I dag gikk startskuddet for den andre utgaven av «Amazing Race» på TV2. Ti par med ulike relasjoner skal konkurrere mot hverandre. De skal ut i verden, men hvor vet de ikke. Underveis må de løse problemer og finne fram - og det med minimalt av penger.

VENNINNER: Cecilie Andresen Kreutz (41) singel og Camilla Harner Smith (43) gift, Venninner fra Bærum. Foto: TV2
VENNINNER: Cecilie Andresen Kreutz (41) singel og Camilla Harner Smith (43) gift, Venninner fra Bærum. Foto: TV2 Vis mer

Opptakene skal gå i nesten fire uker, og underveis faller et og et par fra. Vinneren kan regne med millionpremie og noen reiseopplevelser rikere.

EKTEPAR: Lill Marie Hande (33) og Stian Hande (33), ektefeller fra Son.
Foto: TV2
EKTEPAR: Lill Marie Hande (33) og Stian Hande (33), ektefeller fra Son. Foto: TV2 Vis mer

- Vi er uenig om mye, men det er to ting vi enes om når det gjelder tv. Vi er fotballinteresserte og elsker «Amazing Race». Av flere tusen som meldte seg på, er vi blitt trukket ut. Vi satser på å komme til finalen, sier Dario Dunderovic.

Flyktet fra krigen Lille Dario var to år da han kom til Norge i 1992. Mora er bosnisk muslim mens faren er bosnisk serber. De måtte flykte. Et slik «blandingsekteskap» hadde ikke noe på Balkan å gjøre da.

VENNINNER: Eva Skjønhaug (49) gift og Wenche Eriksen (50) gift, venninner fra Drøbak.
Foto: TV2
VENNINNER: Eva Skjønhaug (49) gift og Wenche Eriksen (50) gift, venninner fra Drøbak. Foto: TV2 Vis mer

- Vi valgte kjærligheten framfor nasjonalisme. Jeg vil helst ikke snakke om krigen. Den var forferdelig, og vi måtte bort, sier Milorad Dunderovic.

VENNINNER: Priscila Merkesdal (23) og Linn Christine Pedersen (21) single Venninner fra Bergen.
Foto: TV2
VENNINNER: Priscila Merkesdal (23) og Linn Christine Pedersen (21) single Venninner fra Bergen. Foto: TV2 Vis mer

Familien med Dario og storebrødrene på ni og tolv år havnet på Trandum asylmottak, deretter i vestlandsbygda Hareid, seinere i Oslo - og nå har familien base i Nittedal.

LSK vs. VIF Milorad er siviløkonom og Dario arbeider i et vaktselskap. Men nå er det utforingene i tv-programmet som står i fokus. TV2 skal vise programmet til våren - og det med fotballsjarmør og Vål?enga-gutt Freddy dos Santos som programleder.

SAMBOERE: Sveinung Ellingsen (29) og Solfrid Kvalvik (27), samboere fra Andenes.
Foto: TV2
SAMBOERE: Sveinung Ellingsen (29) og Solfrid Kvalvik (27), samboere fra Andenes. Foto: TV2 Vis mer

- Disse to karene her er Lillestrøm-patrioter og ligger med andre ord allerede dårlig an, sier den tidligere fotballspilleren spøkefullt. Han har fått bryne seg på deltakerne i helga.

VENNER: Julie Eline Sannerud (21) singel og Robert Sømod (23) singel, venner fra Drammen/Ådal/Hallingby.
Foto: TV2
VENNER: Julie Eline Sannerud (21) singel og Robert Sømod (23) singel, venner fra Drammen/Ådal/Hallingby. Foto: TV2 Vis mer

- Vi har hatt tester og blitt kjent med hverandre. Det er en bra gjeng, og konkurranseinstinktet har allerede slått inn.

FAR OG SØNN: Milorad (t.v.) og sønnen Dario Dunderovic (t.h)
Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
FAR OG SØNN: Milorad (t.v.) og sønnen Dario Dunderovic (t.h) Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
BRØDRE: Omar Ishqair (28) samboer og Bilal Ishqair (26) singel, brødre fra Oslo.
Foto: TV2
BRØDRE: Omar Ishqair (28) samboer og Bilal Ishqair (26) singel, brødre fra Oslo. Foto: TV2 Vis mer
VENNER: Allan Wetrhus (42) samboer og Ørjan Heimlid Øvstetun (26) samboer, kompiser/lagkamerater fraKristiansand og Årdal.
Foto: TV2
VENNER: Allan Wetrhus (42) samboer og Ørjan Heimlid Øvstetun (26) samboer, kompiser/lagkamerater fraKristiansand og Årdal. Foto: TV2 Vis mer
VENNER: Vinh Thanh Phung (28) kjæreste og Terje Løvgro Stokke (29) kjæreste, kompiser fra Oslo.
Foto: TV2
VENNER: Vinh Thanh Phung (28) kjæreste og Terje Løvgro Stokke (29) kjæreste, kompiser fra Oslo. Foto: TV2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no - nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling