Frederic Hauge ble tegneseriefigur

Originalt, mener Dagbladets anmelder om Bellonas jubileumsbok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEGNESERIE: Miljøstiftelsen Bellona har vært aktiv i 20 år, og begivenheten feires gjennom 240 boksider med tegneserier begått av 31 profilerte tegneserieskapere.

Det hersker ingen tvil om at miljøorganisasjonen Bellona har påvirket unge, skapende sinn i perioden fra 1986 til nå. Bidragsytere som Knut Nærum , Knut Westad , Steffen Kverneland , Frode Øverli , Christopher Nielsen og Bjørn Ousland var tidlig ute med støtte til den romerske krigsgudinnen. At serieskapere og Bellona fant hverandre henger ganske riktig sammen med det Øystein Gjørv skriver i forordet: «Fra å representere en undergrunnskultur har både Bellona og norske tegneserieskapere gjennom sin fandenivoldske stahet og faglige dyktighet etter hvert oppnådd suksess og respekt ikke bare her i landet, men også langt utenfor landegrensene.»

Rebeller

Av de nyere serieskaperne er det kanskje Øystein Runde og Karstein Volle som stiger fram som frekke og rebelske i tråd med det tidlige Bellona. Begge bruker det multinasjonale firmaet Exxon som eksempel på verdens ondskap. Mette Hellenes \' Kebbelife tar ironisk balletak på en fetert Frederic Hauge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer