Fredrik Græsvik i TV 2

Fredrik Græsvik ble beskutt under direktesending

- Nå blir det skutt så nære her at vi må komme oss i dekning. 

BLE BESKUTT: TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik måtte søke dekning midt under livesendinga fra Mosul. Foto: Skjermdump / TV 2
BLE BESKUTT: TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik måtte søke dekning midt under livesendinga fra Mosul. Foto: Skjermdump / TV 2Vis mer

(Dagbladet): Under en direktesending fra den irakiske byen Mosul mandag formiddag måtte TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik og fotograf Aage Aune løpe i dekning fordi de ble beskutt, melder TV 2.

- Nå blir det skutt så nære her at vi må komme oss i dekning. Det er i hvert fall kuler som flyr over oss, sier Græsvik, som kommer seg i dekning bak et hus.

Etter å ha spurt om de fortsatt har forbindelse fortsetter Græsvik dekningen direkte på Nyhetskanalen.

– Det er stor grunn til å tro at vi var målet, og at det var en skarpskytter fra IS som stod bak, forteller Græsvik til TV 2.

TV2-teamet befant seg sammen med de irakiske spesialstyrkene i Mosul da skuddene ble avfyrt.

I IRAK: TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet 
I IRAK: TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet  Vis mer

Via TV 2s kommunikasjonssjef sier Græsvik til Dagbladet at de er i trygghet, og at det går bra med dem.

- Jeg antar at dette trolig var en snikskytter. Men vi har pansret bil og verneutstyr så vi føler oss trygge, sier utenriksreporteren.

Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, forteller at Græsvik nå er kommet seg i sikkerhet.

- De har gått i dekning og er sammen med irakiske spesialsoldater, og kommer til å trekke seg tilbake så fort det er praktisk mulig, sier Dahl til Dagbladet.

Han legger til at Græsvik ikke er fysisk skadd.

Foreløpig vet han ikke mer om situasjonen enn at de er i dekning.

- Vi har vært i kontakt med dem, og vi har svært gode rutiner ved slike hendelser, uttaler Dahl, og legger til at de ikke ønsker å gå i detalj om sikkerhetsrutinene på grunn av sikkerhetshensyn.

- Men det er en grunn til at de opptrer med både skuddsikre vester og hjelmer, og bruker pansrede kjøretøy, sier han.

Han forklarer at medarbeiderne også følges opp tett etter slike hendelser, og at dette også vil gjøres etter denne hendelsen.

Dahl kan foreløpig ikke si noe om hvor lenge TV2-teamet vil bli i Mosul.

Dagbladet kommer med mer.

MOSUL: CNNs journalist Arwa Damon og fotograf Brice Laine fulgte irakiske styrker i kampen om Mosul da de ble angrepet av IS-soldater. Soldatene og CNN var omringet i 28 timer før de fikk forsterkninger og klarte å komme seg ut levende. Video: CNN Les mer her: http://www.dagbladet.no/nyheter/cnns-reporter-fanget-i-dodelig-is-angrep-i-mosul/6425177... Vis mer