Fredrik Græsvik snur: - Jeg er hjemme på ferie, og er IKKE tatt av Midtøsten-dekninga for TV 2

Trekker sjokkpåstanden.

TAR FERIE: Journalist Fredrik Græsvik avbrøt i sommer sin ferie for å dekke krigen på Gaza-stripa. Nå avvikler han ferie, og trekker tilbake påstanden om at han er fjernet fra TV 2s Gaza-dekning. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TAR FERIE: Journalist Fredrik Græsvik avbrøt i sommer sin ferie for å dekke krigen på Gaza-stripa. Nå avvikler han ferie, og trekker tilbake påstanden om at han er fjernet fra TV 2s Gaza-dekning. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Natt til torsdag skrev TV 2-journalist Fredrik Græsvik på Twitter at han ikke lenger får lov til å dekke Israel/Palestina-konflikten for kanalen.

Græsvik, som benytter brukernavnet «TV2Fredrik» på det sosiale nettmediet og den siste tiden har hyppig oppdatert med antallet omkomne barn i Gaza-konflikten, begynte med å fortelle at han ville gjøre Twitter-siden sin privat og oppfordret de som følger han fordi han er TV 2-reporter, om å avfølge.

«Det handlet mest om å frata TV2 ansvar for det jeg skriver. Ikke mer dramatisk enn det», skrev den erfarne utenriksreporteren også.

Endret brukernavn I en påfølgende ordveksling med en av sine følgere hevdet Græsvik imidlertid at han var tatt av saken på grunn av feil fokus, og at han ikke lenger ville rapportere fra Midtøsten med mindre han faktisk var der.

«Dette er en regel som blir artig», føyde Græsvik til.

Han fortsatte med å oppdatere drapstallene for barn i Gaza, men skrev at han gjorde det «som privatperson».

Da Dagbladet kontaktet ham torsdag morgen ønsket han ikke å kommentere sine egne påstander, men henviste til TV 2. Etter alt å dømme slettet han deretter de siste twittermeldingene, og byttet brukernavn til «Urixfredrik».

Trakk tilbake påstanden TV 2s nyhetssjef i Bergen, Arne Rovick, avviser overfor Dagbladet at Græsvik er tatt av Gaza-konflikten på grunn av feil fokus. Ifølge Rovick er ferieavvikling årsaken til at kanalen nå har sendt Pål T. Jørgensen til Gaza.

Rovick har foreløpig avstått fra å kommentere Græsviks påstander om det motsatte.

I formiddag presiserte også Græsvik, under sitt nye brukernavn: «Jeg er hjemme på ferie, og er IKKE tatt av Midtøstendekninga for TV 2».

Var i konflikt med MIFF Fredrik Græsvik har jobbet i TV 2s utenriksavdeling siden 1994. I årene 1998 til 2002 var han utenrikssjef i kanalen. Han har hatt et særskilt ansvar for Midtøstendekningen og var blant annet en av tre norske journalister i Bagdad da USA angrep Irak i 2003.

Tidligere i sommer havnet han i en opphetet konflikt med foreningen Med Israel for fred (MIFF). 

Græsvik mente at MIFF drev en hetskampanje mot journalister som dekket Gaza. Han tok til orde for at MIFF ikke burde slippe til i det offentlige rom for å komme med beskyldninger mot ham og andre journalister.