SKAL FORSVARE SEG: Fredrik Skavlan fikk massiv kritikk etter å ha intervjuet den svenske politikeren Jimmie Åkesson. Torsdag skal han forsvare seg selv i Kringkastingsrådet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAL FORSVARE SEG: Fredrik Skavlan fikk massiv kritikk etter å ha intervjuet den svenske politikeren Jimmie Åkesson. Torsdag skal han forsvare seg selv i Kringkastingsrådet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Fredrik Skavlan møter selv i Kringkastingsrådet

- Ikke rart han vil forsvare seg selv.

(Dagbladet): Fredrik Skavlan fikk både skryt og kritikk etter å ha intervjuet partileder for Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson fredag 27. mars.

Kritikerne mente Skavlan var for aggressiv og avbrøt Åkesson, som lenge har vært sykemeldt, for mye.

Forsvarer seg selv Torsdag behandles intervjuet, som er sett av over 1,1 millioner mennesker i Norge, i Kringkastingsrådet. I slutten av mars hadde rådet fått inn over 3 600 klager på intervjuet, noe som er rekordmange klager.

Når saken behandles i Kringkastingsrådet torsdag, møter Fredrik Skavlan selv for å forsvare seg, skriver nrk.no.

Fra NRK kommer også eksternsjef Petter Wallace og redaktør Karoline Berg.

Møtet starter med en innledning fra Espen Ytreberg fra Institutt for Medievitenskap på Universitetet i Oslo.

- Hadde veldig lyst Eksternsjef Petter Wallace forklarer til Dagbladet at Skavlan ønsket å møte selv.

- Når vi får en sånn sak på bordet, så går vi gjennom hvilke spørsmål som stilles til oss. Det gjør vi hver gang. Da setter vi sammen et team som skal kunne svare så bredt og godt som mulig på de spørsmålene som da stilles, sier han, og fortsetter:

- Fredrik hadde veldig lyst å være til stede selv. Fredrik er veldig involvert i å lage «Skavlan», og vi må sikre oss at de som kan svare best er tilstede.

- Hva kommer dere til å svare?

- Det må jeg komme tilbake til, men vi skal svare så godt og fyldig som vi kan.

- Unikt og spesielt Per Edgar Kokkvold, leder for Kringkastingsrådet, mener det er positivt at Skavlan selv tar seg tid til å være på møtet.

- Jeg syns det er utmerket. Det er ikke bare en redaktørs rett og privilegium å forklare og forsvare sine medarbeideres programmer, men det kan også journalister og programledere gjøre, sier han.

- Er det vanlig at journalister og programledere møter selv?

- Det hender, men oftest er det ledelsen som møter. Det er ikke overraskende at Skavlan stiller selv, sier han, og legger til:

- Intervjuet har fått mellom 3000 og 4000 klager, noe som er helt unikt og spesielt. Programmet hadde også 1,2 millioner seere, og intervjuet har vekket betydelig oppsikt både i Sverige og Norge. Det vil være så stor interesse for diskusjonen og debatten at det ikke er rart at han vil forsvare seg selv, sier han.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Fredrik Skavlan.