Fredrik Solvang ut mot Ap-kvinner: - Dere er feige

NRK sier femten kvinner i Arbeiderpartiet avslo invitasjon til gårsdagens «Debatten».

HARDT UT: - Dere takker nei, dere tør ikke, skriver Fredrik Solvang om Ap-kvinnene som takket nei til å stille i gårsdagens debatt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HARDT UT: - Dere takker nei, dere tør ikke, skriver Fredrik Solvang om Ap-kvinnene som takket nei til å stille i gårsdagens debatt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«God morgen! Jeg ser #nrkdebatt får litt kritikk for at det var for få kvinner i sendingen om #metoo⁠⁠ i går. Til det er det bare å si: Dere er feige, dere takker nei, dere tør ikke. Og dette gjelder spesielt alle kvinner i Arbeiderpartiet. Sånn, da var det sagt. Ha en fin dag!»

Dette skriver programleder Fredrik Solvang i NRKs «Debatten» på sin Facebook-side.

Bakgrunnen er gårsdagens debatt, hvor varsler Sunniva Andreassen, tidligere fiskeriminister Per Sandberg, politisk kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende og redaktør Magne Lerø i Dagens Perspektiv møttes for å diskutere bråket rundt Trond Giske.

Tidligere «Tabloid»-programleder Pål T. Jørgensen i TV2 uttalte seg også, og politisk redaktør Hanne Skartveit i VG og Høyres Sara Berge Økland ble intervjuet om VGs dekning av saken om bekymringsmeldingen om Giske, som ble sendt av to tillitsvalgte i Fagforbundet.

Verken Fagforbundets, Giske eller andre Arbeiderpartiet-medlemmer valgte å stille.

Uenig med Solvang

Programredaktør Kyrre Nakkim i NRKs nyhetsdivisjon sier episoden fikk kritikk i sosiale medier, men ikke mer enn det som er vanlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer