Fredrik versus Synnøve

Synnøve Svabø blir et av TV2s våpen i kampen om seerne på kronprinsparets bryllupsdag. Hun skal formidle folks følelser. NRK stiller med Fredrik Skavlan, som også har intervjuet kronprinsparet.

Innslagene med Synnøve Svabø vil bli sendt som brekk i TV2s maratonsending fra bryllupet 25. august. Dagbladet kjenner til at bryllupsansvarlig Richard Kongsteien måtte bruke litt tid for å få Synnøve på plass i sitt mannskap. Nå er begge parter fornøyd, og innspillingene er i gang.

- Kjærligheten er det viktigste, og det kommer til å prege mine innslag. Jeg ønsker å formidle en stemning - folks følelser knyttet til bryllupet, sier Synnøve.

- Romantisk

Stuntreporteren som tidligere i år ble bortvist fra Slottsplassen under et opptak til programserien «Synnøves duell», var i går tilbake på kongelig grunn. Sammen med sju små prinser og prinsesser fra en barnehage danset hun i går rundt i Dronningparken ved Slottet.

- Det skal være livlig, men ikke frekt. Jeg vil snakke med mennesker. Selv er jeg faktisk veldig opptatt av bryllupet. Jeg synes det er utrolig romantisk, sier Synnøve.

Også Richard Kongsteien er fornøyd med å få Synnøve med på laget sammen med studiovert Nadia Hasnaoui. Han mener at TV2s sending dermed får et litt annerledes uttrykk enn NRK.

- Vi ønsker å være litt mer folkelige, litt sprekere og litt yngre, sier Kongsteien.

I tillegg til Nadia og Synnøve vil TV2 vise et lengre intervju med dronning Sonja på bryllupsdagen.

Intervju med mamma

Også på Marienlyst er forberedelsene i god gang, men studiovert Fredrik Skavlan må klare seg uten sin stuntreporter, Marit Åslein. Statskanalen vil dagen før bryllupet vise et lengre intervju med Mette-Marits mor, Marit Tjessem. I tillegg vil Fredrik Skavlan spare noen av godbitene fra sitt intervju med Mette-Marit og kronprinsen som ble gjort i slutten av juli. Hoveddelen av Skavlans samtale med kronprinsparet vil bli vist førstkommende lørdag.

For å plassere hendelsen i en historisk ramme har Rikskringkastingen gravet i sitt arkiv og funnet fram historiske bilder, blant annet fra bryllupet til kong Harald og dronning Sonja fra 1968.

- Vi kommer også til å vise bilder fra kronprinsens barndom. I tillegg vil vi vise eldre historiske bilder som aldri tidligere har vært vist på fjernsyn, sier sendeleder Lene Einang Flach i NRK.

NRK, som er hovedprodusent av de internasjonale sendingene, tør ikke tippe hvor mange nordmenn som vil benke seg foran TV-skjermen for å få med seg den historiske begivenheten.

Overraskelser

- En slik begivenhet trekker selvsagt mange seere alene, men det er likevel viktig å ha noen tilleggskvaliteter. Vi kommer selvsagt til å legge veldig stor vekt på selve bryllupet, og alt det offisielle rundt det, sier Einang Flach.

Samtidig håper fjernsynsselskapene at folket strømmer ut i gatene for å hylle brudeparet. Slik får selskapet fargerike festbilder som de kan sende ut i verden.

- Dette er jo en stor fest for oss alle, sier NRKs sendeleder.

TV-SJARMØREN: Fredrik Skavlan er NRKs trekkplaster og sjarmør er under sendingen av kronprinsbryllupet.Foto: ESPEN RØST