Agurkdebatt?: - Du skal ikke tenke at om sommeren er det lavtid og da er vi irrelevante. Men det er en god idé å ha litt løsere snipp og lavere terskel for eksperimentering om sommeren, sier Fredrik Solvang til Ikke Ferdig Snakka-redaksjonen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Agurkdebatt?: - Du skal ikke tenke at om sommeren er det lavtid og da er vi irrelevante. Men det er en god idé å ha litt løsere snipp og lavere terskel for eksperimentering om sommeren, sier Fredrik Solvang til Ikke Ferdig Snakka-redaksjonen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Fredrik Solvang håper noen vil krangle i helga. Da har han noe å gjøre på mandag

Det er vanskelig å lage debatt når alle som vil mene noe i offentligheten, venter med å si det de mener til fellesferien er over. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Som med sommeren generelt i Norge, så er det som om man også i den offentlige samtalen hele tiden lengter etter en høyere temperatur. Er det umulig å ha en debatt med tempo og temperatur i fellesferien?

- Det er ikke umulig, men jeg har alltid grudd meg til å jobbe om sommeren. Jeg synes det har vært den tyngste tiden, i hvert fall da jeg var TV-reporter. Man må finne sakene selv hver dag og få folk til å stille opp på kamera. Alle som har interesse av å være på TV, og mener noe de vil folk skal få med seg, venter med å si det de mener til fellesferien er over.

- Det er som om det oppstår et tomrom om sommeren, som automatisk fylles opp av personlige historier om barnevern, kroppspress og et eller annet som en eller annen føler er veldig urettferdig. Og så skal det på en eller annen måte være relevant for alle andre av en eller annen grunn. Er det ingen grenser for når det personlige er politisk?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn