Fredsnasjon med fremmedfrykt II

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Holdninger: Ifølge student Andreas Minde hindrer jeg en konstruktiv innvandringsdebatt ved å henvise til en rapport fra den europeiske kommisjonen mot rasisme og intoleranse. Rapporten kritiserer den norske debatten for å ha fremmedfiendtlige holdninger, og viser at islamofobi og negative holdninger til innvandrere viser en økende tendens og er blitt mer vanlig (side 27-29).

Mindes innlegg bekrefter at et misvisende bilde av islam råder i den norske debatten. Han mener det er problematisk å henvise til den anerkjente forskeren John Esposito, som har ledet et prosjekt der 50 000 muslimer i 35 land har blitt intervjuet. Konklusjonene er at majoriteten tar avstand fra religiøst basert vold og mener at demokrati og islam er forenlig. Minde mener at muslimer som ønsker sharia er et symptom på radikalisme. Sharia misforstås ofte i den norske debatten. Sharia er ikke en lovsamling på lik linje med Norges Lover. Sharia er basert på Koranen og profeten Muhammeds handlinger. Disse tekstene må tolkes av mennesket. Det finnes ingen fasit. Hvorvidt man er moderat, radikal eller konservativ, avhenger av hvem som tolker. Debatten om demokrati, vold og kvinner er en aktiv debatt mellom muslimer der ulike tolkninger råder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.