Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fredspris i sikte?

BERLIN (Dagbladet): Michael Jackson sikter seg direkte inn på Nobels fredspris: - Jeg vil prøve å få Korea gjenforent, sa han på tysk TV natt til i går - samtidig som han presterte et nytt «We are the World»-prosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Megastjerne Jacko var gjest i det største talkshowet i den tysktalende delen av Europa seint lørdag kveld. Publikum og fans gikk mer eller mindre amok da han entret scenen i «Wetten, dass?» med Thomas Gottschalk på direktesending fra Saarlandhalle i Saarbrücken. Da han kom til ordet etter fem minutters sammenhengende hyling og klapping, prøvde han å forklare hva han hadde på hjertet.

Grep en lilje

- Det som skjedde, var at, eh, jeg visste at jeg måtte gjøre noe. Jeg kunne ikke bare sitte fra nå til årtusenskiftet og ikke gjøre noe. Da dukket tekstideen opp i hodet mitt: «What more could I do?». Den fortsatte å kjøre rundt. Så snakket jeg med president Mandela, som inviterte meg til å opptre. Dét utløste den inspirasjonen som jeg trengte, uttalte stjernen, før han grep en pinselilje fra buketten ved siden av seg - og salen eksploderte på nytt.

En talsmann fra plateselskapet hans tok over og forklarte på Michael Jacksons vegne at han er meget nedtrykt over at Korea stadig er delt i to nasjoner, samtidig som han gleder seg over at Tyskland ble gjenforent for ti år siden. Derfor vil han holde en konsert i Korea og en i Tyskland til sommeren.

Han har fått med seg folk som Steve Wonder, Pavarotti, Rod Steward og Bruce Springsteen samt mange andre til å opptre. Hovedbudskapet skal være et krav om hurtig koreansk gjenforening.

Til Mandela

27. juni er foreløpig satt som kjempeprosjektets store dato i München. Når stjerneparaden dukker opp i Korea, er mer usikkert. Arrangementene skal kjøres i Nelson Mandela-Barnestiftelsens navn mens pengene som blir samlet inn fordeles mellom internasjonalt barnearbeid i regi av Røde Kors og Unesco.

- Jeg reiser nå videre for å presentere planene for president Nelson Mandela, uttaler Michael Jackson.

NOE MÅ GJØRES: Jacko har ambisjoner utenfor musikkens verden.