SLÅR TILBAKE: Morgan Freeman slår tilbake mot avisa CNN og krever at artikkelen som omtaler anklagene mot ham trekkes. Advokaten til Hollywood-stjerna kaller artikkelen upresis og full av usannheter, og hevder at journalisten Chloe Melas er partisk og motivert av personlige forhold. Foto: NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Morgan Freeman slår tilbake mot avisa CNN og krever at artikkelen som omtaler anklagene mot ham trekkes. Advokaten til Hollywood-stjerna kaller artikkelen upresis og full av usannheter, og hevder at journalisten Chloe Melas er partisk og motivert av personlige forhold. Foto: NTB scanpixVis mer

Morgan Freeman:

Freemans advokat langer ut mot CNN-journalist: - Hadde til hensikt å skade

Morgan Freemans advokat krever at CNN trekker artikkelen som først omtalte anklagene mot Hollywood-stjerna.

Morgan Freemans advokat går hardt ut mot avisa CNN, og krever at de trekker tilbake nyhetsartikkelen som først omtalte anklagene mot Morgan Freeman. Han krever også at CNN sier unnskyld for å ha publisert saken.

Advokaten, Robert M. Schwartz, har skrevet et brev til CNNs president Jeff Zucker, der han hevder at artikkelen ble «brukt til å angripe ham på urettferdig vis», og at CNN har påført skuespilleren «betydelig skade».

- Freeman blir nå sett på av den «globale rettsalen» som den offentlige opinionen er på samme måte som notoriske overgripere og voldtektsmenn, som Harvey Weinstein og Kevin Spacey. CNN er ikke berettiget til å gjøre det, skriver han, ifølge ABC news.

- Fisket etter vitner

Han hevder også at artikkelen hadde «til hensikt å skade, var full av usannheter, upresis, manglet redaksjonell kontroll», og var et eksempel på «journalistisk feilbehandling», skriver Variety.

Etter at CNN rapporterte at åtte kvinner beskylder Hollywood-stjerna Morgan Freeman (80) for upassende oppførsel og trakassering, og åtte andre hevder de har vært vitne til skuespillerens oppførsel, har Freeman vært i hardt vær.

Oscar-vinnerens påståtte upassende oppførsel skal ha skjedd på ulike filmsett med kvinnelige ansatte, journalister og ansatte i produksjonsselskapet hans.

CNN-saken skal være et resultat av en seks måneders lang etterforskning initiert og utført av CNN-journalisten Chloe Melas, etter at hun selv rapporterte Freeman for upassende oppførsel.

Schwartz hevder at Melas skal ha «fisket etter vitner», og fått dem til å snakke ut mot Freeman. Han hevder også at hun var «partisk og motivert av personlige forhold».

SLITEN: Morgan Freeman var så trøtt at han duppet av midt under tv-intervjuet, der han og Michael Caine skulle snakke om sin nye film «Now You See Me». Video: KCPQ Seattle / Q13Fox.com Vis mer Vis mer

- Ikke rettet mot Melas

Det var under et pressemøte for filmen «Going in Style», hvor Freeman hadde en rolle, at Chloe Melas reagerte på Freemans oppførsel.

På det tidspunktet var Melas gravid, og ifølge The New York Times skal Freeman ha målt henne med øynene før han slang ut denne kommentaren: «Jeg skulle ønske jeg var der». Den aktuelle kommentaren ble også fanget på video. Melas hevder også at Freeman kom med flere upassende kommentarer under intervjusituasjonen.

Men nå hevder Schwartz at Freemans «Jeg skulle ønske jeg var der»-kommentar ikke var rettet mot Melas graviditet.

Ifølge Schwartz var kommentaren derimot rettet mot medskuespiller Michael Caine, som nettopp hadde fortalt en historie som handlet om at noen hadde gratulert en kvinne med svangerskapet, men så fått vite at hun slett ikke var gravid.

Advokaten mener også at enhver som ser opptak av intervjuet vil komme til denne konklusjonen.

Etter at anklagene mot Freeman var blitt offentliggjort, ba stjerna om unnskyldning i en offentlig uttalelse. Kort tid etter dukket det opp nye beretninger, samt videoklipp som viser Freeman i møte med kvinnelige journalister.