Frekk avskjed

Britisk teaters «grand old man» har forlatt de britiske øyer. Men ved å iscenesette «The Cuckoos» på Gate-teateret, ga sir Peter Hall britene en frekk «up yours» som avskjedshilsen. Han er bitter over den behandling han har fått av Labour-regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«The Cuckoos» (gjøkene), skrevet av den unge italienske forfatteren Giuseppe Manfridi, er en seksuell farse som utvikler seg til en tragedie. En 40 år gammel kvinne plukker opp en 20 år gammel mann. De har analsex og han blir sittende fast. Den unge mannens far er gynekolog og blir tilkalt. Det viser seg at han kjenner kvinnen. Replikkene utløser lattersalver. Stykket fikk fin kritikk i flere aviser: «Forbausende underholdende,» skrev Daily Telegraph.

  • Sir Peter Hall startet og bygde opp Royal Shakespeare-selskapet, han ledet i mange år nasjonalteateret i London og drev seinere sitt eget teaterselskap på Old Vic. Labour-regjeringen nektet å støtte teaterselskapet og han besluttet å legge det ned og skaffe seg arbeid i USA.

Hall, som i mange år var Labour-tilhenger, har nå fått nok av det moderniserte partiet under Tony Blairs ledelse. Da jeg møtte ham sammen med andre utenlandske journalister i London før han reiste, hevdet han at regjeringen bare er interessert i underholdning - fordi Blair ikke bryr seg om kunst. Han viste til at hans regjering satset én milliard pund, 13 milliarder kroner, på The Dome (en teltliknende utstillingshall) i de tidligere dokkene. Han foreslo at de skulle arrangere teaterforestillinger der, men fikk til svar at «teater er gammeldags og kjedelig». I stedet serveres det dårlig underholdning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer