Frekk og freidig sjangerlek

Dette må du sjekke ut.

CD: De blir kalt sjangerrebeller for sin freidige og frekke omgang med ulike stilarter. Som utgangspunkt for sitt viltre utgangspunkt tar Follo-bandet tak i alternativrocken og går på skattejakt i undergrunnen.

Det er ingen famling i blinde vi snakker om, men målrettet utforsking av retninger som samles og blir til en lekegrind det er morsomt å være i.

Appellerer stort

Albumet «Own Me Like the City» var overbevisende, selv om det hadde sine mangler. Debuten viste at bandet hadde talent og vilje til å søke og sette sammen et rockuttrykk annerledes annen alternativ hardcore. Det er to år siden bandet presenterte seg på plate, og de har brukt tida godt. Den unge gjengen musikere er blitt sikrere på sitt uttrykk. De inngår ingen kompromisser, men likevel er de blitt mer kommersielle – relativt sett – og framstår som en bunnsolid og troverdig undergrunnsband med bred appell.

Skal man forsøke å sammenlikne med ett band, blir Jane’s Addiction det nærmeste vi kommer.

Det kan først og fremst forklares i en viss likhet i måten Perry Farrell og Thomas Bratlie synger på. Men musikken har også mye av det samme viltre, hektiske og lett kaotiske over seg.

Ingen dødpunkter

Rumle in Rhodos blir aldri noen billige Jane’s Addictions-kopister. Bandet står fjellstøtt på sitt melodiske, intrikate og frodige rock tuftet på indie, punk, hardcore og prog. Kvintetten har tonet ned det mest ekstreme fra debuten. At de sikter bredere, har ikke gått ut over troverdighet og appell. Snarere tvert om. Med treffsikkert melodisk fokus og variasjon og smittende energi er dette et band som mange vil favne om.

Med «Intentions» tar Rumble in Rhodos steget opp i samme divisjon som de tøffeste gutta i klassen her hjemme på berget.

Fra nå av er jeg erklært Rumble-fan. Jo mer jeg spiller skiva, desto mer glad blir jeg i den. Her er ingen dødpunkter. Nå forventer jeg at Festival-Norge tar grep og gir folket det folket fortjener.

Albumet er i butikkene fra mandag 28. april.