Frekke finter fra Messi og Ronaldo

Ny trailer og flere detaljer fra høstens «Pro Evolution Soccer 2011».

||| Da Konami annonserte 2011-modellen av Pro Evolution Soccer i vår, fokuserte de på at høstens forballspill skal by på de største endringene i serien til nå.

Utvikleren sa i pressemeldingen som ble sendt ut i mai at «Pro Evolution Soccer 2011» vil inneholde 1000 animasjoner av spillere for å sørge for at gjengivelsen av bevegelser blir langt bedre enn i PES-serien til nå.

Man hadde rett og slett kommet til erkjennelsen at PES ikke lengre holdt følge med konkurrenten FIFA, og at det var på høy tid at serien endret seg gjennom en omfattende redesign og nytenkning på enkelte områder.

Samtidig med annonseringen i mai ble vi også forberedt på en mer varierende spillopplevelse, for tempoet skal skifte i større grad underveis i kampene. Det kan bety at du får en overraskende kontring mot deg, fra et lag som plutselig «eksploderer», eller motspillere som drar ned tempoet om de driver ballbesittende fotball.

Dessuten vil vanskelighetsgraden generelt økes, som resulterer i tøffere forsvarsspillere og pasninger som ikke lengre vil sitte klistret på foten til medspillerne dine uansett hvor du sikter inn silkefoten.

Flere taktiske valg Det nye som Konami nå røper, samtidig med at en fersk, lang trailer (se nederst i denne saken) ble sluppet, er informative skjermbilder som presenterer de oppjusterte Become a Legend- og Master League-modusene, der du skal forsøke å bygge opp en spiller og essensielt et lag til å kunne hamle opp med de aller beste.

Det blir også muligheter for mer taktiske justeringer før avspark.I tillegg har man til «PES 2011» klistret på etstyrkemeter på spillerne, slik at du enkelt skal kunne beregne styrken på alle skudd og pasninger. Nettopp friheten og 360-graders pasninger ble lovt oss i forkant av «PES 2010», men i år har Konami gjentatt at de skal integrere dette på skikkelig vis.

I likhet med EAs «FIFA 11», vil også Pro Evolution Soccer-serien tilnærme seg det brukerskapte aspektet i større grad.

Champions League EA frister med at du til neste FIFA både skal kunne kreere spillere, hele lag, tilpasse kampropene som supporterne dine skal hylle de 11 heltene med før, under og etter kamp — i tillegg til at du skal kunne lage et stadion som reflekterer personligheten din på best mulig vis. Og akkurat stadioner skal du også kunne lage i «PES 2011», gjennom den helt nye Stadion Edit-modusen.

Når det gjelder lisensene, ligaene og spillerne du kan forvente å møte i Konami-spillet, er det så langt klart at du finner Champions League-turneringen i årets Pro Evolution Soccer, akkurat som i fjor. Dessuten dukker Europa League opp, i tillegg til den Sør-Amerikanske klubbturneringen Copa Liberadores.

Men i traileren du ser øverst i denne saken er det fintene og frekke driblinger som har hovedfokuset, enten de utføres av Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. I «PES 2011» skal du få sjansen til å spesialkomponere tekniske godbiter som legges til R3-knappen på spillkontrolleren (konsollutgavene).

«PES 2011» lanseres til høsten, og kommer ut til PS3, Xbox 360, PS2, Wii, PSP og PC.