STJÅLET: Tintin-skiltet utenfor Tronsmo Bokhandel i Oslo ble i natt stålet. - Lavmål, sier bokhandler Terje Thorsen.  Foto: Tronsmo
STJÅLET: Tintin-skiltet utenfor Tronsmo Bokhandel i Oslo ble i natt stålet. - Lavmål, sier bokhandler Terje Thorsen.  Foto: TronsmoVis mer

Frekke tyver har stjålet Tintin: - Dette er lavmål

Fra bokhandelen Tronsmo.

«Dette er en trist morgen og vi trenger hjelp. Vi trodde kanskje ikke det var mulig, men lavmål har fått en ny standard. Noen har stjålet det nyoppussede Tintin-skiltet vårt fra fasaden.»

Sto det å lese på Facebook-siden til Tronsmo bokhandel i Oslo i dag.

- Dette er lavmål, jeg blir lei meg, sier bokhandler Terje Thorsen.

Da han gikk fra jobb seint onsdag kveld, hang skiltet med Tintin der. Da han kom på jobb i dag tidlig, var det stjålet.

Mørke gjerninger

- Noen har gjort mørke gjerninger i skjul av den lyse sommernatta. Men vi ligger jo nå i ei gate der folk har for vane å låne med seg bilder, sier han. Og sikter til at Tronsmo nå deler gateadresse med Nasjonalgalleriet.

Tintin-skiltet ble omsorgsfullt restaurert av en av dem som jobber i bokhandelen, og hengt opp igjen utenfor Tronsmos nye lokaler da de flyttet i fjor. Det er en del av identiteten til bokhandelen.

- De tre kjipeste stjele-episodene jeg har opplevd, har alle handlet om Tintin, sier Thorsen, uten å vite hvorfor.

Skammelig

- Vi har fått stjålet en Tintin-figur laget av en treskjærer på Mauritius, og en lørdag jeg jobbet i gamlebutikken, måtte jeg opp i andre etasje for å hjelpe en kunde. Da jeg kom ned, hadde noen forsynt seg med en annen Tintin-figur vi hadde stående i tegneserieavdelingen.

Disse figurene er ikke kommet tilbake til butikken.

- Jeg håper noen har rappet skiltet i fylla, og skammer seg så mye at de kommer tilbake i natt og henger det på plass igjen.

- Var det et dyrt skilt?

- Jeg vet ikke hva det kostet, men det er et unikt skilt, et kunstverk. Så hvis noen skal skryte av at de har det, må de også tilstå at de har stjålet det, sier Thorsen.