Frekkere enn Fredrik

Fredag kveld har Per Ståle Lønning og Knut Olsen fri, det tanketomme tøvet har overtatt i de fleste kanalene, og det nærmeste vi kommer en intellektuell utfordring er sludringen hos Fredrik Skavlan.

Mor strikker, far drikker, het det en gang i en skildring av vår norske hjemmehygge, men nå for tida sitter foreldrene ofte aleine foran tv-skjermen, mens det foregår litt av hvert på barnerommet, der datakyndig ungdom tar skrittet ut i den voksne verden.

Hva driver de unge med, mens vi gamle ser på tv? Har slyngelen funnet fram til www.naknedamer.com , mens mamma og pappa får med seg at Alex overrasker Jens August til sengs med interiørarkitekten Maggi Mjøs - gårsdagens høydepunkt i Hotel Cæsar?

Nettmøter

Mest sannsynlig driver ungdommen med mer uskyldige ting. De sitter gjerne og chatter, dvs. «prater» på Internett. Prøver du det, finner du snart ut at det er ulidelig kjedelig.

Da er det morsommere med nettmøter, en aktivitet som ser ut til å øke i popularitet. På cnn.com har vi sett og hørt president Clinton besvare spørsmål fra folket. Her hjemme stiller kjente personer gjerne opp til skriftlige nettmøter, og kan de ikke skrive selv, får de hjelp av en såkalt nett-journalist.

Nettmøtene byr på direkte kontakt med folket, tonen er uformell og direkte, og når unge Internett-brukere selv får stille spørsmål, går de rett på sak og opptrer frekkere enn den mest forherdete journalistrøver.

Uten bart

Fotballspilleren John Carew ble forleden antastet av «Grete», leser av «Dagbladet :på nettet»: «Du prøvde å sjekke meg opp i Oslo på et utested, men har ikke sett deg i Trondheim. Har du sluttet å gå ut????»

Nyslått minister Trond Giske, som i går kveld deltok i kosepraten hos Skavlan, måtte i går også ta stilling til en henvendelse fra Nettavisens leser «Bjørn, Trondhjem» som spurte: «Hvis du er trønder, hvorfor har du ikke bart?»

Statsråden, som sikkert har mye viktig å holde på med, tok seg tid til å svare bysbarnet:

«Hei Bjørn. Det er mange trøndere som ikke har bart. Søstra mi for eksempel, hun har ikke bart.»

Nei, det forstår man, og ikke vet jeg hva Trond Giske tenker etter dette nettmøtet, men trolig foretrekker han å være gjest hos veloppdragne, voksne journalister - som Lønning, Olsen og Skavlan.

morten.stokkan@dagbladet.no