- Frekkere Puls

Puls-leder Helene Sandvig ønsker å bli frekkere, uten å gå over streken. Hennes helsetips for jula er at folk skal kose seg så mye de vil.

Vær med på avstemningen av årets TV-navn!

Helene Sandvig er programleder for det populære helsemagasinet «Puls». Både hun og programmet er nominert til årets beste TV-navn og TV-program i Dagbladets avstemning.

Sandvig kan fortelle om masse positiv tilbakemelding fra fornøyde seere. Dette tror hun er fordi folk er opptatt av helsa si og programmet fokuserer på sunnhet.

- Vi setter fokus på livsstil, og ikke på sjukeliggjøring. Vi prøver ikke å gjøre folk redde.

Hvilket program er du mest fornøyd med i året som gikk?

- Jeg synes programmet om R minus var den viktigste saken vår. Vi avslørte at pasienter med «R minus» i legejournalen ikke skal reddes dersom livet deres er truet. Programmet førte til mye debatt, og jeg veldig stolt av den saken. Slike saker er vanskelige å finne.

Vil bli «Skavlan-frekk»

Sandvig kan også fortelle om kritikk av «Puls». Særlig etter at hun i et program kritiserte politikerne for å snakke om god helse og samtidig sette opp prisene på det som gjør at vi kan holde oss i form.

Er de noe du ønsker å forandre i programmet?

- Jeg vil bli enda mer uforutsigbar, bli frekkere uten å bli usympatisk og bøllete. Vi er kanskje litt for veloppdragne, og må prøve å finne de sakene som røsker enda litt mer.

Har du noen forbilder i tv-året som gikk?

- Som mange andre synes jeg at Fredrik Skavlan er veldig flink og avslappet. Jeg synes han klarer å være frekk på en fin måte.

Hva er dine helseråd for jula?

- Jeg er veldig opptatt av at folk skal kose seg og spise seg ordentlig gode og mette i jula. Så får de heller være flinke med trening etter jula. Men å gå en tur eller en treningsøkt kan gjøre at maten smaker bedre.

FREKKERE: Helene Sandvig vil lære av Fredrik Skavlan.