Frekt frihetsforsvar

Er det norske markedet for islamkritikk umettelig?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det skjellsettende med debatten etter Jyllands-Postens publisering av Muhammed-karikaturer var, ifølge danskene Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, at muslimske land forsøkte å kontrollere hva dansker skulle trykke og mene: «Den muslimske verden begynner i høyere grad å blande seg inn i interne europeiske forhold som vedrører innvandrerne.» Dette er et freidig forsøk på å bytte bjelken med splinten.

Ikke unntaket

Hypotesen er bokas sentrifugalkraft, påstanden annen argumentasjon skal underbygge, trenden de vil advare mot. De kunne kostet på seg å nevne at jødiske organisasjoner har gjort det samme i tiår. I desember oppfordret det amerikanske Wiesenthal-senteret Handelshøyskolen BI å suspendere en Israel-kritisk forsker. I september klaget den israelske ambassadøren i Norge på at regjeringen gjorde for lite for å beskytte jøder i Norge. De kunne nevnt at Danmark selv har en lang tradisjon for å blande seg inn i andre lands anliggende, fra unionen med Norge via kolonier i India til Irak-krigen. Eller hva med amerikanerne, som stadig vekk intervenerer med alle slags vikarierende påskudd? Eller russerne, som truer med å stenge av gassforsyningene hvis ikke nabolandene oppfører seg pent? Det er helt legitimt at dansker misliker andre staters innblanding i deres anliggende, men konklusjonen må tross alt være: Velkommen etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer