Frelst og omstridt kinosjef sier opp

Nektet å sette opp Mel Gibsons voldsepos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fredrikstads fargerike og omstridte kinosjef Olav Kjeldsen har sagt opp jobben.

Kjeldsen har flere ganger vært omtalt i mediene, nå sist da han nektet å sette opp Mel Gibsons «Apocalypto». Han mente det var en skandale at Medietilsynet hadde gitt filmen 15-årsgrense.

Ble frelst

- Jeg vet at min beslutning vil provosere mange, men det får heller stå sin prøve. Nå er det på tide vi får en skikkelig debatt om spekulativ filmvold, sa Kjeldsen til Fredriksstad Blad.

Enkelte kritiske røster gikk ut mot kinosjefen, fordi de mente han blandet sin personlige kristne tro med rollen som kinosjef.

Kjeldsen oppgir nå sin tro som én av tre grunner til at han ønsker å slutte.

- Jeg er som kjent blitt frelst. Det har gitt livet mitt et helt nytt og vidunderlig innhold. Jeg har stilt meg selv spørsmålet: Hva er Guds plan med mitt liv? Et svar er at det å være kinosjef er en forbigående fase, sier han til lokalavisa.

Økonomisk rot

Bråket rundt «Apocalypto» var ikke den eneste gangen det stormet rundt Kjeldsen.

I 1997 nektet han ifølge Dagbladet å sette opp Are Kalmars film «Livredd», fordi han mente den var for rå til å få 15-årsgrense. Året etter droppet han «1732 Høtten» fordi han mente den var for dårlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer