Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Fremskrittspartiets ungdom har tatt for mye møllers tran

Det eneste Fpu klarer å gjøre med forslaget om å fjerne arbeidsmiljøloven er å fjerne vernet mot utnyttelse av vanlige arbeidere.

VIKTIG LOV: - Ingen arbeidsmiljølov betyr at renholdsarbeideren på kontoret ditt kan tvinges til å jobbe overtid uten lønn, at du kan bli trukket i lønn om arbeidsgiveren din ikke er fornøyd med arbeidet du gjør og at det blir vanskeligere å varsle om dårligere forhold på arbeidsplassen. 

Foto: Truls Brekke / Dagbladet
VIKTIG LOV: - Ingen arbeidsmiljølov betyr at renholdsarbeideren på kontoret ditt kan tvinges til å jobbe overtid uten lønn, at du kan bli trukket i lønn om arbeidsgiveren din ikke er fornøyd med arbeidet du gjør og at det blir vanskeligere å varsle om dårligere forhold på arbeidsplassen. Foto: Truls Brekke / Dagbladet Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppsigelse på dagen. Barnearbeid. Farlige arbeidsforhold. Diskriminering på arbeidsplassen. Overvåking av e-posten din. Begynne på jobb dagen etter fødsel. Evig midlertidig arbeid med konstant risiko for oppsigelse.

Virker det fristende? Da er du en av dem som jubler for Oslo Fpu sitt nye forslag: oppheving av arbeidsmiljøloven.

Partiet er uenig med noen deler av loven, men ønsker likevel å torpedere hele greia.

Kritikken fra FrP mot arbeidsmiljøloven er gjerne at loven er så firkanta. Det er liksom ikke lov til å arbeide lenge, selv om man ønsker det.

Denne kritikken er ikke sørlig treffende. I praksis forbyr ikke loven ivrige arbeidstakere. Det er ingen som blir arrestert for å jobbe for mye. Det er ingen selskap som blir dømt for lovbrudd om deres ansatte selv ønsker å jobber mer enn normal arbeidstid.

Det eneste Fpu klarer å gjøre med forslaget sitt er å fjerne vernet mot utnyttelse av vanlige arbeidere. Ingen arbeidsmiljølov betyr at renholdsarbeideren på kontoret ditt kan tvinges til å jobbe overtid uten lønn, at du kan bli trukket i lønn om arbeidsgiveren din ikke er fornøyd med arbeidet du gjør og at det blir vanskeligere å varsle om dårligere forhold på arbeidsplassen.

De som allerede har krevende jobber vil få det verre - uten at forholdene for ivrige arbeidstakere blir bedre.