Fremstår som fullstendig malplassert

- «Hevn» er en spillefilm laget på TV-dramaets premisser, skriver Dagbladets anmelder.

Fremstår som fullstendig malplassert
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Film: En kvinne ankommer et sommerhotell i en liten avsidesliggende vestlandsbygd, og utgir seg for å skulle skrive en reportasje om hotelleieren for et internasjonalt reiselivsmagasin. I bagasjen har hun en hemmelighet, et hevnbegjær og en lang, skarp kniv.

Oppgjørets time Kvinnen har kommet for å hevne seg på hotelleieren, som for 20 år siden forgrep seg på hennes 13 år gamle lillesøster. Dette resulterte i varige psykiske problemer for søsteren, som til slutt tok livet av seg. For hotelleieren var det bare en av mange fyllekvelder, og han har på ingen måte måttet betale for sine synder. Men nå har rettferdigheten ankommet bygda, og oppgjørets time er nær.

Med et slikt utgangspunkt skulle man tro det ville være lett for Kjersti G. Steinsbø å lokke fram den rettskafne harmen hos publikum, men «Hevn» har blitt en usedvanlig uengasjerende film. Siren Jørgensen, Anders Baasmo Christiansen og Trond Espen Seim er blant skuespillerne som leverer flate og endimensjonale rolletolkninger, men til deres forsvar skal det sies at de har hatt lite å jobbe med — og mot.

Malplassert For det fremste ankepunktet mot «Hevn» er rett og slett at den ikke er en kinofilm: Det er ikke det at den mislykkes i det den prøver på så mye som at den knapt nok prøver i det hele tatt. Filmspråket dilter hele veien et par skritt etter manuset, og har ingen ambisjoner utover å fortelle historien så effektivt og entydig som mulig. Man får følelsen av å se på TV, og ikke spesielt bra TV heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer