Fresende postkort-roman

Lettlest bok om jente på rømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En million voksne nordmenn har vansker med å lese. For å gjøre noe med dette støtter alliansen «Leser søker bok» utgivelser med enkel tekst for voksne. Thorvald Steen, Ragnar Hovland og Selma Lønning Aarø har alle skrevet skjønnlitterære bøker med dette for øyet. Tanken er at ingen skal utestenges fra god litteratur.

Ingeborg Arvolas lille postkortroman er siste skudd på stammen. Arvola debuterte i 1999 og har skrevet både for voksne og barn. Hun har utforsket relasjonen mellom foreldre og barn, og sett verden fra det sviktede barnets perspektiv. Det gjør hun også i årets roman om en jente på rømmen.

Spytter og freser

Arvola har sagt at boka spytter og freser. Syttenårige Tine gjør det. Hun har flyktet fra sin pilleavhengige mor, haiker gjennom Europa og betaler med sex. Det skriver hun i alle fall i postkortene hun sender hjem. Kortene bobler av sinne, og Tine plasserer sine stikk i håp om å såre og straffe moren: «Ny rekord, mamma. Fire byer. Fire menn. Ett døgn. Detaljer?»

Postkortformen er lett tilgjengelig med sin knappe form. Språket er direkte, i spedd en god porsjon skjellsord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer