«Superstars» på NRK P13

Freser mot NRK: - Hodeløse høns

Radioprogrammet til artistene Jørgen Nordeng og Don Martin er blant satsingene som vrakes av kringkasteren til neste år.

OPPGITT: - De høye herrer har lest en ny markedsanalyse, men effekten av det bidrar til en massakrering av substansiell kulturdekning og dannelseeffekten NRK har hatt tidligere, mener artist Jørgen Nordeng. Foto: Gitte Johannessen / NTB
OPPGITT: - De høye herrer har lest en ny markedsanalyse, men effekten av det bidrar til en massakrering av substansiell kulturdekning og dannelseeffekten NRK har hatt tidligere, mener artist Jørgen Nordeng. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi synes det er utrolig kjedelig, og ikke minst vitner det nok en gang om en krise for seriøs kulturformidling i Norge, sier artist og journalist Jørgen «Joddski» Nordeng til Dagbladet.

Sammen med artistkollega Don Martin har Nordeng de siste to åra vært innleid av NRK til å lose lytterne gjennom musikkprogrammet «Superstars» på NRK P13. Et radiokonsept laget av Don Martin og Joddski for musikk og innsikt i sjangrene hip hop, reggae, soul og funk.

Etter jul er imidlertid slutt. Kanalen må redusere programtilbudet for å spare inn penger, og et av de ukentlige programmene som vrakes er nettopp «Superstars». Det var Dagsavisen som først meldte om innsparingene.

NRK endrer kurs

Programsjef i P13, Stig Holmer, sier til Dagbladet at også programmene «Kåbbåi» (Malin Pettersen) og «Grenitimen» (Øystein Greni) fases ut.

- Vi må redusere programtilbudet vårt. Det er selvfølgelig ikke noe vi liker, men vi er en del av hele NRK Radio-systemet, hvor det er bestemt en endret kurs. Det skal prioriteres mer penger til podkast og unge lyttere, sier Holmer.

Det er ungdomskanalen P3 som prioriteres når NRK flytter ressurser. P13 er ment for det musikkinteresserte alderssegmentet over P3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer