Eric Clapton:

Freser mot vaksinepass

Artisten Eric Clapton har ytret seg kritisk til både coronatiltak og vaksinen. Nå stiller han ultimatum for vaksinepass under hans konserter.

ULTIMATUM: Musiker Eric Clapton har kommet med flere kritiske ytringer mot coronatiltakene og vaksinene det siste året. Nå stiller han ultimatum etter en uttalelse til Storbritannias statsminister Boris Johnson. Foto: REUTERS/Neil Hall / NTB
ULTIMATUM: Musiker Eric Clapton har kommet med flere kritiske ytringer mot coronatiltakene og vaksinene det siste året. Nå stiller han ultimatum etter en uttalelse til Storbritannias statsminister Boris Johnson. Foto: REUTERS/Neil Hall / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 35.08% Første dose: 68.18%

Eric Clapton har ikke vært redd for å ytre sin mening om coronavaksinen og lockdown. I november i fjor samarbeidet han med Van Morrison om protestlåta «Stand and Deliver», der han gikk hardt ut mot munnbindkrav og nedstengning av samfunnet. I sangteksten var en av linjene følgende:

- Vil du være en fri mann, eller vil du bli en slave?

Han har også kritisert håndteringen av pandemien, og satt spørsmålstegn ved vaksineringen. I mai delte han opplevelsen av å bivirkningene etter siste dose med AstraZeneca-vaksinen, og kalte opplevelsen «katastrofal».

- Mine hender og føtter var enten frosne, numne eller svei. De var ubrukelige i to uker. Jeg lider av perifer nevropati og skulle aldri vært i nærheten av nåla, men propagandaen sa at vaksinen var for alle, sa Clapton, ifølge Los Angeles Times.

Ultimatum

Nå kommer 76 åringen med en ny kritisk uttalelse, denne gangen om vaksinepass.

Storbritannias statsminister Boris Johnson har uttalt at det kreves vaksinepass på nattklubber og andre arenaer. Dette er Clapton svært kritisk til.

- Jeg ønsker å si at jeg ikke vil opptre på noen scene der det er et diskriminert publikum til stede, skriver Clapton i en uttalelse, omtalt av Deadline.

Han sier videre at det kan være aktuelt for ham å avlyse konsertene, hvis vaksinepass kreves.

- Med mindre det er lagt opp til at alle mennesker skal delta, forbeholder jeg meg retten til å avlyse showet, uttaler Clapton.

Enn så lenge trenger ikke Clapton å være bekymret for dette. I 2021 er planen at han bare skal spille i USA, og på disse arenaene er det ikke krav om vaksinepass. Han skal ikke spille i Storbritannia før i mai neste år.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

Utstøtt av familien

Claptons kritiske holdning til tiltakene under pandemien, skal ha fått flere i hans nære omgangskrets til å vende ham ryggen.

I et intervju med Oracle Films fortalte han at han følte seg utstøtt av både familie, venner og kolleger.

- Telefonen min ringer ikke like ofte. Jeg får ikke så mange beskjeder og mailer lenger. Det er bemerkelsesverdig, sa han, og fortsatte:

- Jeg ble utstøtt. Jeg kunne merke det overalt. Jeg ble fremmedgjort, fordi jeg hadde et annerledes synspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer