Eric Clapton:

Freser mot vaksinepass

Artisten Eric Clapton har ytret seg kritisk til både coronatiltak og vaksinen. Nå stiller han ultimatum for vaksinepass under hans konserter.

ULTIMATUM: Musiker Eric Clapton har kommet med flere kritiske ytringer mot coronatiltakene og vaksinene det siste året. Nå stiller han ultimatum etter en uttalelse til Storbritannias statsminister Boris Johnson. Foto: REUTERS/Neil Hall / NTB
ULTIMATUM: Musiker Eric Clapton har kommet med flere kritiske ytringer mot coronatiltakene og vaksinene det siste året. Nå stiller han ultimatum etter en uttalelse til Storbritannias statsminister Boris Johnson. Foto: REUTERS/Neil Hall / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eric Clapton har ikke vært redd for å ytre sin mening om coronavaksinen og lockdown. I november i fjor samarbeidet han med Van Morrison om protestlåta «Stand and Deliver», der han gikk hardt ut mot munnbindkrav og nedstengning av samfunnet. I sangteksten var en av linjene følgende:

- Vil du være en fri mann, eller vil du bli en slave?

Han har også kritisert håndteringen av pandemien, og satt spørsmålstegn ved vaksineringen. I mai delte han opplevelsen av å bivirkningene etter siste dose med AstraZeneca-vaksinen, og kalte opplevelsen «katastrofal».

- Mine hender og føtter var enten frosne, numne eller svei. De var ubrukelige i to uker. Jeg lider av perifer nevropati og skulle aldri vært i nærheten av nåla, men propagandaen sa at vaksinen var for alle, sa Clapton, ifølge Los Angeles Times.

Ultimatum

Nå kommer 76 åringen med en ny kritisk uttalelse, denne gangen om vaksinepass.

Storbritannias statsminister Boris Johnson har uttalt at det kreves vaksinepass på nattklubber og andre arenaer. Dette er Clapton svært kritisk til.

- Jeg ønsker å si at jeg ikke vil opptre på noen scene der det er et diskriminert publikum til stede, skriver Clapton i en uttalelse, omtalt av Deadline.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer