Freske fraspark

Bring Me the Horizon viste Hove hvor skapet skal stå.

OVERBEVISENDE:Bring Me the Horizon har knapt nådd myndighetsalder, men spiller som om de var gamle ringrever i bransjen. Foto: Jørgen Brynhildsvoll.
OVERBEVISENDE:Bring Me the Horizon har knapt nådd myndighetsalder, men spiller som om de var gamle ringrever i bransjen. Foto: Jørgen Brynhildsvoll.Vis mer

TROMØYA (Dagbladet): Årets Hove-overraskelse er en gjeng med tenåringer fra Sheffield ved navn Bring Me the Horizon. Vi har tidligere kommentert at marginale artister og den store hovedscenen ikke er en heldig match, i Bring Me the Horizons tilfelle blir det mer riktig å si at den ble for liten.

Publikumsfrieri
Det løser de enkelt ved at de likeså godt tar i bruk den store sletta foran scenen og begynner konserten midt blant sjokkerte publikummere. Derfra og ut er det en ren maktdemonstrasjon hvor alle publikumsfrieriene i boken sitter som støpt.

Allerede i andre låt kommanderer vokalist Oliver Sykes publikum til å gjøre en «wall of death». Lynkurs i metalretorikk: publikum deler seg i to og løper alt de kan inn i hverandre på bandets kommando. Synet er mildt sagt eiendommelig og imponerende.

Skyhøyt energinivå
Energinivået er så høyt at frysningene umiddelbart får nakkehårene til å reise seg, ikke værst med tanke på at det er steikende sol. Gjengen serverer en perfekt legering av death metal, hardcore og streit rock. Komboen er utrolig effektiv og når gutta i tillegg er fantastisk velspillende, må det jo bare gå rett hjem.

Det kan være kritisk å legge lista så høyt allerede fra starten, men når du tror at Bring Me the Horizon har sprengt tøffhetsskalaen, blir det bare enda litt tøffere. Ungpikene hyler og garvede rockere skjønner ikke helt hva som traff dem og gutta kan dra hjem til Øyriket i vissheten om at de har skaffet seg en hærskare av nye venner.|||

HØYT OG LAVT: Vokalist Oliver Sykes hilser på publikum. Foto: Jørgen Brynhildsvoll.
HØYT OG LAVT: Vokalist Oliver Sykes hilser på publikum. Foto: Jørgen Brynhildsvoll. Vis mer