Freske fraspark

Satte skapet på plass.

KONSERT: TROMØYA (Dagbladet): Årets Hove-overraskelse er en gjeng med tenåringer fra Sheffield ved navn Bring Me the Horizon. Vi har tidligere kommentert at marginale artister og den store hovedscenen ikke er en heldig match, i Bring Me the Horizons tilfelle blir det mer riktig å si at den ble for liten. Det løser de enkelt ved at de likeså godt tar i bruk den store sletta foran scenen og begynner konserten midt blant sjokkerte publikummere. Derfra og ut er det en ren maktdemonstrasjon hvor alle publikumsfrieriene i boka sitter som støpt.

Publikumsfrieri


Allerede i andre låt kommanderer vokalist Oliver Sykes publikum til å gjøre en «wall of death». Lynkurs i metalretorikk: publikum deler seg i to og løper alt de kan inn i hverandre på bandets kommando. Synet er mildt sagt eiendommelig og imponerende. Energinivået er så høyt at frysningene umiddelbart får nakkehårene til å reise seg, ikke verst med tanke på at det er steikende sol. Gjengen serverer en perfekt legering av death metal, hardcore og streit rock. Komboen er utrolig effektiv og når gutta i tillegg er fantastisk velspillende, må det jo bare gå rett hjem.

Det kan være kritisk å legge lista så høyt allerede fra starten, men når du tror at Bring Me the Horizon har sprengt tøffhetsskalaen, blir det bare enda litt tøffere.

Nye venner


Ungpikene hyler og garvede rockere skjønner ikke helt hva som traff dem og gutta kan dra hjem til Øyriket i visshet om at de har skaffet seg en hærskare av nye venner.

Se flere

anmeldelser på