Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Fri oss fra tv-sporten!

Flertallet mener det er for mye sport på tv. Samtidig er det ikke noe annet som er i nærheten av å samle like mange foran skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan det bli for mye sport? Si din mening

I meningsmålingen MMI har gjort for Dagbladet er det bare ett stoffområde folk misliker mengden av. 51 prosent svarer at det er for mye sport på tv. 35 prosent mener det er passe dekning. 8 prosent vil ha mer idrett på skjermen.

Kvinnelige SV-velgere er de sterkeste motstanderne av tv-sporten, viser bakgrunnstallene.

- Dette er en utstrakt fordom mot tv-mediet. For mye sport er nærmest blitt et munnhell: Mannfolk vil se fotball, mens kvinnene er forvist til kjøkkenet. Derfor er nok skepsisen mot sport større i undersøkelsen enn i virkeligheten, sier statsviter Håkon Kavli i MMI.

Han har god støtte i seertallene. Av de ti mest sette programmene på TV2 gjennom tidene, er åtte av dem sportssendinger. Øverst troner Norge- Danmark i håndball-VM 1997. 1,4 millioner nordmenn fulgte kampen.

Splitter

- Det er på ingen måte for mye sport på tv. Vi vet likevel at sporten splitter befolkningen i større grad enn andre programmer. En veldig stor andel er entusiastiske mens andre synes det er for mye. For de store begivenhetene er det større interesse enn for noe som helst annet.

Hvis derimot Bryne- Sogndal får spille i beste sendetid på skjermen, vil en del seere føle at det er for mye sport, sier informasjonssjef i TV2, Geir Mikalsen.

Mange valg

Det eneste stoffområdet folk mener det er for lite av på tv, er distriktsprogrammer. For øvrig er tv-seerne ganske fornøyde med tilbudsmiksen.

- Tv-forbrukeren har ikke problemer med å finne passende programmer. Selv de som bare får inn to kanaler, er rimelig fornøyde. Det er ikke mye som mangler for de som har mange knapper å trykke på fjernkontrollen, sier Kavli.

Populære: Damelandslaget i håndball.
Populær: Liv Grete Skjelbreid Poiree.
Populære: Herrelandslaget i fotball.