UNIKT VERK: Frida Orupabo har ikke gitt dette unike verket fra 2018 en tittel, men symbolikken snakker for seg selv. Courtesy Frida Orupabo, Galerie Nordenhake og Kunstnernes Hus.
UNIKT VERK: Frida Orupabo har ikke gitt dette unike verket fra 2018 en tittel, men symbolikken snakker for seg selv. Courtesy Frida Orupabo, Galerie Nordenhake og Kunstnernes Hus.Vis mer

Frida ble oppdaget via Instagram

Nå er det stor utstilling på Kunstnernes Hus.

Frida Orupabo lar seg inspirere av ulike kunstnere, som Kara Walker og Carrie Mae Weems, men hun blir like inspirert av folk hun følger på sosiale medier og fra egne erfaringer. Utdannet sosiolog, med jobb hos Pro Sentret i Oslo har hun samlet bilder og laget denne type collager siden videregående.

– Det at jeg har en helt annen bakgrunn tror jeg blir en fin tilgang til kunstverdenen. Jeg søkte en kunstskole en gang, men kom ikke inn, og kanskje det er bra, det hadde muligvis formet meg på en helt annen måte.

– Jeg finner alt mitt materiale på nett, jeg samler bilder fra overalt, sier Orupabo over en kaffe tre uker før åpningen av hennes utstilling “Medicine for a Nightmare” på Kunstnernes Hus. Der skal hun stille ut sine digitale collager som åpner for spørsmål rundt etnisitet, kjønn og identitet. Gjennom å sammenstille og manipulere bilder kobler hun sammen sin personlige historie med en kollektiv fortelling. Hennes collager har et rått, nesten uferdig uttrykk, men rommer store spørsmål om vår felles historie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.