Frida ble oppdaget via Instagram

Nå er det stor utstilling på Kunstnernes Hus.

UNIKT VERK: Frida Orupabo har ikke gitt dette unike verket fra 2018 en tittel, men symbolikken snakker for seg selv. Courtesy Frida Orupabo, Galerie Nordenhake og Kunstnernes Hus.
UNIKT VERK: Frida Orupabo har ikke gitt dette unike verket fra 2018 en tittel, men symbolikken snakker for seg selv. Courtesy Frida Orupabo, Galerie Nordenhake og Kunstnernes Hus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frida Orupabo lar seg inspirere av ulike kunstnere, som Kara Walker og Carrie Mae Weems, men hun blir like inspirert av folk hun følger på sosiale medier og fra egne erfaringer. Utdannet sosiolog, med jobb hos Pro Sentret i Oslo har hun samlet bilder og laget denne type collager siden videregående.

– Det at jeg har en helt annen bakgrunn tror jeg blir en fin tilgang til kunstverdenen. Jeg søkte en kunstskole en gang, men kom ikke inn, og kanskje det er bra, det hadde muligvis formet meg på en helt annen måte.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer