Fridtjof på sjekkeskole hos Christer

Vikingarna-helten Christer Sjögren har fått alvorlig konkurranse fra norsk side av grensen: Harry-helten Fridtjof fra Ytre Enebakk. Etter gårsdagens TV-duett satser moped-fantomet på å overta svensktoppkongens dametekke.

I går stjal de to sjarmørene showet med en superduett hos Tande-P og Hilde Hummelvoll i «På'n igjen». Fridtjof tok mikrofonen under direktesendingen og gikk på scenen med Vikingarna i «Good Luck Charm». Og sannelig gikk han svensktoppkongen en høy gang i hoftevrikk og sceneflørt.

- Å, uten sangstemme har du ikke sjans til å sjarmere damene, sier Fridtjof fornøyd.

Han ser ikke bort fra at den lille opptredenen med Christer Sjögren kan hjelpe på dametekket hjemme i Ytre Enebakk. Svenktoppkongens rykte i så måte er nemlig ikke snaut, mens Fridtjof foreløpig må nøye seg med Priscilla, høna si.

- Jeg får prøve om jeg har draget allerede i kveld. Damene får trekke kølapp, sier Fridtjof forventingsfullt.

Roser og truser

- Har du ellers noen dametips å dele med Fridtjof, Christer?

- Det er vel helst metodene våre som er forskjellige, bryter Fridtjof inn og tar ordet.

- Christer sjarmerer damene med å gi dem roser. Jeg gir dem truser, flirer han.

- Kanskje du skulle prøve min metode, foreslår Christer, som ikke er imponert over Fridtjofs sjekkeferdigheter. Sangtalentet hans derimot, bøyer han seg i støvet for.

- Jeg må jo innrømme at jeg syntes Fridtjof var litt underlig, for å si det mildt, første gang jeg traff ham. Men nå liker jeg ham bedre og bedre. Han er jo tøff som tør dette, mener han.

Gamle kjente

- Dette er det største Fridtjof har vært med på - av sangopptredener, erklærer Øyvind «Fridtjof» Blunck.

Christer Sjögren er han store forbilde, på mange måter. De to er gamle kjente fra dengang Christer besøkte Fridtjof på hytta.

- Fridtjof er ikke bare fan av Vikingarna, han er en ekte tilhenger. Og det betyr at han nærmest er avhengig, forsikrer Ytre Enebakks store sønn.

- Det begynte allerede med min far, som kjøpte «Kramgoa' låtar 1», og siden overtok jeg, forteller han.

- Blir det noen plate på dere sammen?

- Det har jeg dessverre ikke tid til, beklager Christer. Men Fridtjofs forhåpninger stiger igjen når han hører at Vikingarna kommer tilbake til Norge i mai.

- Da kan du jo stille som gjestevokalist, foreslår Christer.

- Kanskje det, kanskje det. Men husk nå på at jeg ikke kan jobbe for mye, for da mister jeg trygda mi, minner Fridtjof om.

Han var forøvrig ikke helt fornøyd med at Christer hadde tjuvlånt mopeden under sendingen.

- Du daukjørte den, klager han.

- Den var allerede daukjørt! innvender Christer, som selv er moped-fantast.

- Hadde en rød og hvit Zündap da jeg var 13, og da jeg nylig kom over en tilsvarende modell, kjøpe jeg den på rappen, forteller han.

SVORSKDUO: Svensktoppkongen Christer Sjögren i TV-duett med mopedfantomet Fridtjof.