ALLTID SAMMEN: Fridtjov Såheim og Henriette Steenstrup har spilt mot hverandre en rekke ganger, og sist i «Nårje» på TV2. Da var Henriette gravid, og mens hun vurderte å utnytte det for å få sitte mer, fryktet Fridtjov for at kona skulle få ryggprolaps. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
ALLTID SAMMEN: Fridtjov Såheim og Henriette Steenstrup har spilt mot hverandre en rekke ganger, og sist i «Nårje» på TV2. Da var Henriette gravid, og mens hun vurderte å utnytte det for å få sitte mer, fryktet Fridtjov for at kona skulle få ryggprolaps. Foto: Melisa Fajkovic / DagbladetVis mer

Fridtjov Såheim er flau av kona Henriette

- Jeg skal forholde meg til verdens drøyeste dame, som i tillegg er kona mi, sier skuespilleren.

(Dagbladet): For ei uke siden så hele 396 000 seere Henriette Steenstrup som vulgær kontormedarbeider med dårlig mage i komiserien «Nårje».

- Hun er ti ganger så rå i kjeften som de verste gutta. Jeg spilte selv i scena og var utrolig flau. Jeg skal forholde meg til verdens drøyeste dame, som i tillegg er kona mi, sier Fridtjov Såheim (43).

Ved siden av ham sitter kona og kollega Henriette Steenstrup (37) og ler.

- Det plager meg ikke å være så drøy under opptak, det er først i ettertid jeg får angst - når TV2 ringer meg tre måneder etter og spør om det er greit at de bruker det på nettsidene sine, sier Henriette.

Grense De har samme utdannelse, samme bolig og samme jobb. Fridtjov har den siste tida vært å se i den populære serien «Lilyhammer» på NRK, mens Henriette har hatt mammapermisjon etter at Billy, parets andre barn, kom til verden i november. Før det var hun en del av «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen, hvor hun blant annet har opptrådt naken.

Henriette var gravid under innspillingen av «Nårje», noe som blir særlig tydelig i en scene mot Atle Pettersen. Der harseleres det med at mannlige musikere ofte gjør duetter med yngre kvinner. I bare undertøyet grafser en vulgær utgave av henne på den yngre musikeren.

- Jeg har en grense, men jeg vet ikke helt hvor den går. Jeg følger magefølelsen, og i den scena var det viktigste å passe på at sloggien var på rett plass, sier hun.

- Arbeidsmakt «Nårje» er en humorserie på TV2 med Henriette, Otto Jespersen og John Brungot i hovedrollene. Målet med sketsjene er å gi svenskene en slags bruksanvisning på hvordan nordmenn er.

Henriette og Fridtjov har jobbet sammen en rekke ganger tidligere. I forkant av «Nårje»-innspillingen var de ekstra spente, ettersom Fridtjov også har regi på noen av scenene.

- Regi er å ha arbeidsmakt og være arbeidsleder. Det gikk helt fint, men jeg tror ikke det er uproblematisk å jobbe så tett med sin egen familie. Man blir redd for at andre tror man skal forfordele, sier Fridtjov.

- Kvinnelig Sven Nordin Logistikken har vært viktig for å få familielivet til å gå opp, og en gedigen del av lønna har gått til barnevakt. Begge har utdannelse fra Statens teaterhøgskole, og beveget seg mer over i komediens verden de siste åra.

- Jo eldre jeg blir, jo mer kommersiell blir jeg. Komedie er blitt et viktig virkemiddel for å si noe, mer enn for 30 år siden. Humor og satire er mer samfunnskritisk nå, sier Fridtjov.

For Henriette har det vært en modningsprosess, og hun har omfavnet den lettbeinte underholdningen mer den siste tida.

- Jeg kommer fra en seriøs bakgrunn, men dras nå mellom teater og tv. Jeg satser på å bli den kvinnelige ekvivalenten til Sven Nordin - jeg kan enkelt hoppe mellom det seriøse og det lette, og ingen stiller spørsmål ved det, sier Henriette.