«Friends» - gutta sliter Jentene vasser i tilbud

«Venner for livet»-gjengen tar enda en ny runde, men da er det ubønnhørlig slutt for den populære komiserien. Jentene har nok av filmtilbud når serien er ferdig, mens gutta sliter med å finne nye roller.

LOS ANGELES (Dagbladet): Jo da, vi har hørt før at det er siste sesong for «Venner for livet», eller «Friends». Forskjellen nå er at det er sjefen for underholdningsavdelingen i NBC, Jeff Zucker, som sier at serien nå skal avsluttes etter den tiende sesongen.

Denne gang var det NBC som presset på for å fortsette serien med 18 nye episoder. TV-kanalen trenger den populære tv-serien - og annonseinntektene som følger med.

Økt lønn for skuespillerne skal ikke ha vært tema under forhandlingene. Skuespillerne er forståelig nok fornøyd med vel sju millioner kroner per episode.

- Jennifer er så lojal, og hun følte at hun ikke kunne si nei siden hennes fem kollegaer ville fortsette. Jeg elsker kona mi, men denne ventetida før vi kan stifte familie, driver meg til vanvidd, sa Brad Pitt nylig i et intervju.

Det ligger også i kortene at hele «Friends»-kapitlet blir avsluttet med filmen «Friends - the Movie», som er ment å gi en kickstart på filmkarrieren til tv-skuespillerne. Det er ingen hemmelighet at de fleste tv-stjerner sliter med å få overført suksessen til det store lerretet.

Jentene har grep

Hele vennegjengen er for lengst i gang med andre prosjekter utenfor «Friends»-studioet hos Warner Bros. i Burbank i Los Angeles, ikke minst jentene i serien:

Jennifer Aniston (33), som spiller Rachel i «Venner for livet», har hatt en vellykket overgang til filmen. «The Good Girl» har fått god omtale, og hun har allerede spilt inn komedien «Bruce Almighty» med Jim Carrey. Selv om hun er den i vennegjengen som har størst sjanser for en substansiell filmkarriere, vil hun trolig ta en pause fra Hollywood for å stifte familie med ektemannen Brad Pitt. Sistnevnte er overmoden for å bli far.

Courteney Cox (38) - Monica i serien - er den av «Friends»-stjernene som har hatt størst filmsuksess. Mest takket være hennes medvirkning i «Scream»-filmene. Likevel spås hun ei framtid på tv-skjermen.

Lisa Kudrow (39) er naturlig morsom, og i tillegg til rollen som Phoebe i «Friends» har hun etablert seg som en solid komi-skuespiller også på film. Nå sist med «Analyze That» sammen med Robert De Niro og Billy Crystal. Hun vil i løpet av året også medvirke i komedien «Marci X» og dramaet «Wonderland».

... gutta trenger hjelp

Guttene i serien kan få problemer med å komme seg videre etter «Venner for livet». Alle tre trenger ganske enkelt drahjelp:

Matthew Perry (33), Chandler, hadde en hit med «The Whole Nine Yards», men fjorårets «Serving Sara» med Liz Hurley floppet. Nå skal han følge opp med «The Whole Ten Yards». Perry vet at han ikke har mange sjanser.

Matt LeBlanc, Joey i serien, hadde ingen stor suksess med komedien «All the Queens Men», men 35-åringen er blant «vennene» som trolig kan leve lenge på en spinoff av serien. Han er dessuten med i «Charlie's Angels: Full Throttle» og «Broad Daylight», som kommer ut i løpet av året.

David Schwimmer (36), Ross i serien, fikk mye oppmerksomhet for rollen som polsk jøde i miniserien «Uprising», men i likhet med de to andre mennene har overgangen til nye film- og tv-prosjekter vært vanskeligere enn for jentene.

Uansett har ingen av de seks noe å frykte. De kan leve livet uten noen grunn til å bekymre seg over sin økonomiske situasjon når en av tv-historiens mest økonomisk innbringende tv-serier avsluttes.

GÅR VIDERE: David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow og Matt Le-Blanc går inn i de siste 18 episodene med «Venner for livet». Deretter må de stå på egne bein.